Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinek szóljak az óvónőnek?...

Kinek szóljak az óvónőnek? Gyereknek? Mindkettőnek vagy egyiknek sem?

Figyelt kérdés

Nem ne bánts virágnak nevelem a kislányomat de ma azt érzem elszakadt a cérna és szólnom kell.

Ma esti fürdésnél mondta a gyerekem hogy xy kisfiú megfolytogatta,azután ellökte és megdobta homokkal. Mivel nem nem voltam biztos abban kikezdte így kértem játszuk el hogyan volt. Igy az derült ki nem a lányom kezdte.

2021. jún. 9. 20:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki, aki ly-nal írta: FOJTOGAT helyes. Pontos J-vel.
2021. jún. 10. 07:58
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

11 #

Bakker ha most nem írod, én észre se veszem, hogy tegnap ly-vel írtam 😅 na nem azért merz nem tudok írni,hanem mert a telefonom folyamat átjavít.

De valóban cink 🤦‍♀️

2021. jún. 10. 08:05
 13/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ma reggel megkérdeztem az óvónőt hogy mi ennek az ügynek a valóságalapja, és mit tud ő hogy ez hogyan zajlott. És igaz, nem kitalálta a gyerekem. Sajnos nagyon őrjöngő gyerek, azt mondta ok sem kell ahhoz hogy hasonló kitörései legyenek. A gyerekkel nem volt kedvem beszélni bevallom őszintén mert gyerek,de ezt a viselkedést másodszor nem fogom tolerálni az biztos. Akkor viszont magam fogok vele elbeszélgetni. Mert ha tenném fel az én gyerek dobja rá a homokot először akkor sem az a megoldás hogy megfolytja. 2 évvel idősebb a kisfiú menne iskolába de sajnos marad egy évet az én kislányom meg kiscsoportos.
2021. jún. 10. 09:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sajnos hiába a gyerekkel beszélsz

Oka van annak, hogy maradnia kell, oka van annak, hogy így viselkedik. A szülőt és az óvóda vezetőt kell megcélozni

2021. jún. 10. 09:46
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, természetesen nézzük el neki ha majd maradandó sérülést okoz valakinek akár később akár most mert szegénynek rossz a családi háttere.

Beszélnék a szüleivel is de szerintem 26 gyereknek a szülei nem egyszerre viszik a gyereket az oviba... az óvodavezető mit tesz?? Kb annyit mint az óvónő vagy még annyit sem mert nincs a gyerekekkel egésznap.

2021. jún. 10. 10:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom nektek milyen az ovitok, de nálunk ha ilyen történne az óvónő azonnal behívná a szülőket elbeszélgetni . Nem tojna rá sőt figyelnék a verekedős kisgyereket egész nap és ennek függvényében menne az ügy tovàbb. Ha súlyos ez a kisgyereknél akkor speciális helyre kell küldeni vagy pszichológushoz , hogy meggyógyuljon a düh kitörésekből.
2021. jún. 10. 10:29
 17/20 A kérdező kommentje:

Jár a gyerek pszichológushoz, meg figyelik a gyereket az óvónő elmondása alapján. Azt is mondta az én gyermekemmel nincsen gond persze nyilván ő is eljárja a magáét főleg itthon de az ovi más világ számára. Nem agresszív.

Remélem nem fog többször ilyen előfordulni. Sajnálom a gyereket hogyha valóban otthon ezt látja de haragszom rá, szerintem sok gyerek többek között az én kislányom ehhez nincsen hozzászokva. Ha rosszul sül el a folytogatás akkor sem lehet egy enyje bejnyével elintézni. Ebben az esetben is valóban az lenne a legjobb ha elbeszélgetnének a szülőkkel mert ez már nem a normális kategória

2021. jún. 10. 10:38
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy beszéltek e vele, nekem soha nem mondanak semmit hogy történt e valami avagy sem. Gondolom én hogy nem történt olyan amit tudnom kellene mert akkor kérnék figyeljek rá, szóval bízni tudok abban hogy a szüleinek szóltak és nem elfelejtették ahogy ezt az esetet is elfelejtették nekem mondani
2021. jún. 10. 10:40
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, félreértettél.

Nem azt írtam, hogy el kell nézni a gyereknek. Hanem azt, hogy hiába papolsz egy vadidegen gyereknek akivel alapjáraton probléma van. Ehhez amúgy sincs jogod,ha jogos ha nem. Mit tehet az óvóda vezető? Nos ha a szülő közösség össze fog és elég panasz érkezik a gyerek ellen,akkor el kell, hogy tanácsolják másik oviba.( elviekben)

A másik megoldás Te viszed máshova a gyereked. (de amondó vagyok mindenhol van 1 problémás gyerek)

Mit tehet az óvónő? Mondjuk jobban oda figyel arra a gyerekre aki problémás.

2021. jún. 10. 11:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Bízom abban hogy nem kell szólnom a gyereknek, és hogy ennek nem lesz folytatása. Nem ez a célom, csak ha az ember nyugodt mert oviban van, vigyáznak rá,ne kelljen már nap mint nap attól rettegnie a csoportba járó szülőknek és óvónőknek hogy esetleg mikor kattan be a gyerek és szúrja nyakon egy ollóval vagy villával egy másik gyereket. Jó most lehet túlzó volt amit írtam de majdnem hasonló mint a folytogatás. Nyilvánvaló én is felzaklatom magam ezen a témán de akkor is. Az óvónők is most azért vannak hogy tanítsák a gyerekeket nyugodt körülmények között és nem azért hogy egy problémás gyerekre fókuszáljanak EGÉSZNAP ráadásul akár őket is előveszik egy baleset miatt...
2021. jún. 10. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!