Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinek szóljak az óvónőnek?...

Kinek szóljak az óvónőnek? Gyereknek? Mindkettőnek vagy egyiknek sem?

Figyelt kérdés

Nem ne bánts virágnak nevelem a kislányomat de ma azt érzem elszakadt a cérna és szólnom kell.

Ma esti fürdésnél mondta a gyerekem hogy xy kisfiú megfolytogatta,azután ellökte és megdobta homokkal. Mivel nem nem voltam biztos abban kikezdte így kértem játszuk el hogyan volt. Igy az derült ki nem a lányom kezdte.

2021. jún. 9. 20:28
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Kiegészítés; lányom lökte el és dobott neki homokot
2021. jún. 9. 20:29
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A fojtogatás már nem olyan dolog amit nem lehet szó nélkül hagyni.

Említsd meg persze, hogy ez történt és figyeljenek a fiúra oda ,ne történjen meg újra vagy másvalakivel...

2021. jún. 9. 20:45
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

Biztod nem a egy jàtékkal történt amit magával azonosít?

Holnap az óvónőt kérdezd meg, észlelt-e ebből valamit.

Figyeljen oda,ha nem, hogy van-e valóságalapja a dolognak.

Ilyen korban a gyerekek hajlamosak mással, vagy tàrgyakkal történt dolgot valóságbak, vagy velüklévőnel megélni, ez normális fejlődés része.

Viszont emiatt jó megbizonyosodni, mielőtt a fiúbak nekiesik valaki..

2021. jún. 9. 21:01
 4/20 A kérdező kommentje:
Eljátszottuk, megszorította a nyakam. Mondta is hogy neki az nagyon fájt. Nem gondolnám hogy kitalálna ilyeneket.
2021. jún. 9. 21:05
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Jóég èn ráállítanám az ovonénit és ha történne még egy ilyen az anyukáját is fel keresném , hogy tud-e róla?! Ja és megkérném a gyermekem , hogy szóljon az óvónéninek azonnal ha újra bántja.
2021. jún. 9. 21:39
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen az óvónőnek szólnék először.
2021. jún. 9. 21:43
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Én viszont amondó vagyok, hogy sokszor a gyereknek túl nagy a fantáziája is, és egy sima csúnyán nézésből már akár folytogatást is simán belemesél.

Ezzel nem azt mondom,hogy hazudik a lányod, de épp nem olyan rég volt egy szintén hasonló eset ahol anyuka kiverte a balhét anélkül, hogy értelmesen elbeszélgetett volna az óvónővel előbb. Aztán kiderült, hogy a lánya találta ki az egészet.. Utána meg égett az arca keményen.

Érdemes előbb utána járni normális felnőtt módjára,mint azonnal vádaskodni.

Nos a gyerekeknek föleg 5 évesen igencsal összemosódik a valóság a képzelettel, ami miatt nem is szándékosan, de igen cifra dolgokat tudnak előadni.

2021. jún. 9. 22:45
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

7!

Egyetértek!

Az én kislányom 4 éves. Volt az oviba egy kisfiú akit nem kedvelt. Mikor mentem érte akkor szaladt oda hozzám, hogy xy megrugdosta és mutatta a foltokat. Hát teljesen ideges lettem, már mentem is oda az óvónőhöz, mikor mondta hogy leesett a mászókáról és a sérülések akkor lettek.

Végül ezt be is vallotta a lányom, tehát semmilyen rugdosás nem volt.

Természetesen én is azt mondom, hogy járj utána a sztorinak, csak vedd számításba azt is, hogy talán egy kis füllentés is van.

2021. jún. 10. 01:21
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor volt itt egy kérdés, ahol hasonló sztorit mondott otthon a kislány. Anyuka hatalmas balhét csapott az oviban, behívatta a másik gyereket is meg az anyukát is.

Aztán kiderült, hogy a játékbabát folytogatta meg a kisfiú.

Ezt a nagyon ciki helyzetet elkerülve először az óvónővel beszélj, hogy nem e látott valamit.

2021. jún. 10. 06:41
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Akármennyire is azt gondolod kérdező, hogy a gyereked nem talál ki ilyet, pedig igenis, hogy igen. Ez életkori sajátosság, néha összemossák a képzeletet és a valóságot, így születnek az extrém sztorik. Mindenképpen az óvónőbel beszélj első körben, mielőtt letámadsz mindenkit.
2021. jún. 10. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!