Kinek szóljak az óvónőnek? Gyereknek? Mindkettőnek vagy egyiknek sem?
Nem ne bánts virágnak nevelem a kislányomat de ma azt érzem elszakadt a cérna és szólnom kell.
Ma esti fürdésnél mondta a gyerekem hogy xy kisfiú megfolytogatta,azután ellökte és megdobta homokkal. Mivel nem nem voltam biztos abban kikezdte így kértem játszuk el hogyan volt. Igy az derült ki nem a lányom kezdte.
A fojtogatás már nem olyan dolog amit nem lehet szó nélkül hagyni.
Említsd meg persze, hogy ez történt és figyeljenek a fiúra oda ,ne történjen meg újra vagy másvalakivel...
Biztod nem a egy jàtékkal történt amit magával azonosít?
Holnap az óvónőt kérdezd meg, észlelt-e ebből valamit.
Figyeljen oda,ha nem, hogy van-e valóságalapja a dolognak.
Ilyen korban a gyerekek hajlamosak mással, vagy tàrgyakkal történt dolgot valóságbak, vagy velüklévőnel megélni, ez normális fejlődés része.
Viszont emiatt jó megbizonyosodni, mielőtt a fiúbak nekiesik valaki..
Én viszont amondó vagyok, hogy sokszor a gyereknek túl nagy a fantáziája is, és egy sima csúnyán nézésből már akár folytogatást is simán belemesél.
Ezzel nem azt mondom,hogy hazudik a lányod, de épp nem olyan rég volt egy szintén hasonló eset ahol anyuka kiverte a balhét anélkül, hogy értelmesen elbeszélgetett volna az óvónővel előbb. Aztán kiderült, hogy a lánya találta ki az egészet.. Utána meg égett az arca keményen.
Érdemes előbb utána járni normális felnőtt módjára,mint azonnal vádaskodni.
Nos a gyerekeknek föleg 5 évesen igencsal összemosódik a valóság a képzelettel, ami miatt nem is szándékosan, de igen cifra dolgokat tudnak előadni.
7!
Egyetértek!
Az én kislányom 4 éves. Volt az oviba egy kisfiú akit nem kedvelt. Mikor mentem érte akkor szaladt oda hozzám, hogy xy megrugdosta és mutatta a foltokat. Hát teljesen ideges lettem, már mentem is oda az óvónőhöz, mikor mondta hogy leesett a mászókáról és a sérülések akkor lettek.
Végül ezt be is vallotta a lányom, tehát semmilyen rugdosás nem volt.
Természetesen én is azt mondom, hogy járj utána a sztorinak, csak vedd számításba azt is, hogy talán egy kis füllentés is van.
Múltkor volt itt egy kérdés, ahol hasonló sztorit mondott otthon a kislány. Anyuka hatalmas balhét csapott az oviban, behívatta a másik gyereket is meg az anyukát is.
Aztán kiderült, hogy a játékbabát folytogatta meg a kisfiú.
Ezt a nagyon ciki helyzetet elkerülve először az óvónővel beszélj, hogy nem e látott valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!