Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem vagyok szimpatikus, vagy...

Nem vagyok szimpatikus, vagy miért lehet ez? Ez így normális? Óvoda váltás lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Remélem tudtok nekem segíteni.

Hosszú lesz a poszt, bocsánat érte!

Tavaly szeptemberben kezdte a kisfiam az óvodát,3 éves már elmúlt, de mivel decemberi születésű előző évben még nem vittem. Ismerkedés sajnos nem volt, ellőtte nem találkoztam az óvónőkkel, a csoport szobát is csak kintről lehetet megnézni.

A beszoktatással nem volt gond, nem volt sírás vagy ellenkezés, simán ment. Aztán jöttek a problémák. Nem eszik bent a gyerek, vagyis nem tud, etetni kell(itthon mindent egyedül eszik/iszik)Nem öltözik egyedül(Tényleg nehéz volt rávenni).Aztán az is mondták hogy mivel ő már idősebb, több mindent tudnia kéne. Volt a próba az ottalvással, de egy alkalom után nem akartak próbálkozni az óvónők, azt mondták úgyis otthon van a hugi, nem kell ott aludni. Azután jelezték hogy nem figyel a gyerek, nem tud koncentrálni. Ha egyéni feladatot kap akkor nem teljesít, nem tud rajzolni(gyakoroltassam vele otthon)Rajzolni nem szeret, festeni igen, és légózni nagyon szeret, már a sima legóval játszik.

Aztán ezek miatt elvittem vizsgálatra, magánúton. Ott 3 szakember is megnézte. Azt mondták hogy semmi extra probléma nincs a gyerekkel, de a torna szükséges. Mozgásfejlesztésre kell vinnem, kordináció és figyelem fejlesztés, ennyi. Minden pénteken viszem, szereti is.

Eddig sajnos nem tudott olyan sokat jelen lenni az oviban, elsőre még a sima nátha miatt voltak kimaradások, aztán jött a zárás.

Most viszont úgy jártam, hogy mivel a kormány kihirdette a nyitást vittem a gyereket az oviba. Reggel nem is volt gond, de délben amikor mentem érte lecseszett az óvónő.(Kismama vagyok jellenleg de már kaptam oltást)Hogy miért viszem a gyereket oviba, kismama vagyok, félnem kéne a vírustól. Meg amúgy is, nem evett a gyerek és nem is bírtak vele. Aztán faképnél hagyott az óvónő. Gondolhatjátok hogy ez mennyire jól eset nekem, a tomboló hormonok mellett. És összesen nyavalyás 4 órát volt ott a gyerek Másnap nem vittem, nem akartam hogy a gyereket bent ez miatt máshogy kezeljék.

És eljött a mai nap, amikor is felkerestem az óvónőt hogy érdeklődje az oviban történő dolgok után, mert hogy jövő héttől menne a fiam. Szeretne menni, hiányzik neki a korabeli társaság.

Kaptam is választ, de nem olyat amit szerettem volna. Én kérdeztem több mindent, rendes mondatokban, normálisan. Erre kaptam kb.1 mondatnyi üzenetet. Azt nem hogy várják a gyereket, vagy hasonló. Csak azt hogy az egyik csoport karanténban van(ami nem a miénk)

Nem tudom hogy csak én látom/érzem azt hogy teljesen elutasítóik velünk. Nem vagyok szimpatikus, vagy miért lehet ez? Ez így normális?

Nagyon szomorú és csalódott vagyok ez miatt, nem tudom mit kéne tenne.

Gondoltam arra is hogy beszélek az igazgatóval , de mivel az óvónőnk az ő helyettese, így kétlem hogy jól jönnék ki belőle. Most szeptemberig nem megy majd, de félek hogy ez akkor sem fog változni.

Most azon gondolkodom, hogy átviszem máshova a gyereket, de bizonytalan vagyok.

Köszönöm hogy végig olvastad!

2021. máj. 7. 13:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Anno hugomat is átírattuk másik oviba, mert ő maga panaszkodott az óvónőkre. Faluban laktunk, szóval ott csak az az 1 volt, így másik faluba kellett átvinni. De! Annyira boldog volt az új ovitól, hogy reggel szinte ő keltette anyumat hogy menjenek már, pedig így 1 órával hamarabb keltek. De megérte, nagyon szerette, imadta az új óvónéniket.

Te is tedd ezt, a gyereknek sem jó, ha éreztetik vele mindig hogy ő nem jó valamiben.

2021. máj. 7. 14:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Állj a sarkadra. Ha az óvónő ilyen bunkó akkor tessék elmondani neki:

A gyereked óvóda köteles! (igen 5 éves korig kérhető a felmentés) De! Ezt nem az óvónő dönti el, mikor meddig maradhat a gyereked.

Az hogy Te terhes vagy és otthon vagy ahhoz neki semmi köze. Az óvóda arra van, hogy a gyerek közösségbe szokjon, tanuljon,felkészüljön az iskolára.

2021. máj. 7. 16:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oviban detto ez volt. A nagyobbik fiamnál egy rémálom volt. Mesélhetnék, de hosszú lenne. A kisebbiknél már jobb a helyzet, más csoport.
2021. máj. 7. 18:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Hú! Óvónőként írok, mindenképp az oviváltást javaslom! Biztos valami régivágású, kiégett óvónő páros, de akkor is, nem lehet az ember ilyen elutasító.

Ha keveset jártatok, akkor még nem is alakult ki olyan szoros kötődés. Mindenképp keressgélj! :)

2021. máj. 8. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!