Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hányan nem viszik a gyereket...

Hányan nem viszik a gyereket oviba?

Figyelt kérdés
Fiam középsős,délig járna,huga még nem ovis,látom sokan ellenzik a nyitást félnek a vírustól.erre még rátesz,hogy fiam hisztirohammal fog menni reggelente erőszakkal(sni-s),mire beszokik újra,(csak májusba megy,)utána ősszel meg az új ovodába kell újra szokni,mert közben költözünk.aki csak délig viszi érdeklődnék.viszed oviba és miért? Ha nem miért? Hol lehet felmentési kérelmet kapni,és mennyivel előtte kell? Sokan írtak kérelmet vagy viszitek? Bizonytalan lettem.még nem kaptunk oltást,de még a vírust sem.
2021. ápr. 13. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Én elég nehezen oldom meg, mert dolgozom, de nem viszem (férjem, anyukám közreműködésével, esetleg néha táppénzzel).

Az ovinál érdekődj, mi kell hozzá, nálunk egy e-mailt kell csak írni az ovinak.

A miértet kifejtsem? Mert ha nyit az óvoda, szerintem nagyon hamar elterjed megint a vírus, és hiába mondják, igenis veszélyes gyerekekre. Nem tudhatom, hogy az enyém épp mennyire kapja el.

2021. ápr. 13. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Oviban dolgozom, a kollégáim 90%-a oltott (én is) vagy volt covidos, a gyerekeim is ebbe az oviba járnak, de nem fogom vinni őket.

Abban bízom, hogy azért május közepén már jobb lesz a helyzet, mert szeretném, ha a nagycsoportos el tudna rendesen búcsúzni, a kiscsoportos pedig szokhatná még a közeget.

2021. ápr. 13. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok.

Nálunk is elég egy e-mail a vezetőnek.

2021. ápr. 13. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Szintén 5 éves, SNI-s. Idén kezdtük az ovit, délig lenne, de így is alig járt, mert a sima ovis betegségek mellett 3-szor volt karanténban (a 2 óvónő és egy csoporttárs is igazolt fertőzött volt, persze egymás után. Összesen ha 2 hónapot járt. A covidtől függetlenül, ennek így semmi értelme, mire megint beszokna, vége lenne az évnek. Meg persze félünk a covidtól is, a gyerekek összezsúfolva... Nálunk még az ovi vezetősége sem tudja, hogy mi lesz, pont ma mondták.
2021. ápr. 13. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem viszem a kiscsoportost.

“Hol lehet felmentési kérelmet kapni,és mennyivel előtte kell?”

Maruzsa Zoltán nyilatkozta, hogy igazolt hiányzásnak számít, ha nem megy a gyerek, ebbôl én arra következtetek, hogy simán csak jelezni kell, hogy nem fog menni, nincs külön eljárás rá.

2021. ápr. 13. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem viszem az 5 évest. Ő csak BTMN-es. Igen, lemarad így az ottani fejlesztésről, de fontosabb hogy most ne hozza haza, ne legyen beteg.

Egyelőre 2 hetet jeleztem az ovinak, utána meglátjuk.

2021. ápr. 13. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem viszem. Gyeden vagyok egy 1,5 évessel, illetve van távmunkában egy félállásom. Utóbbi sokszor éjszakába nyúlik a gyerekek mellett, illetve szeretné is a lányom az ovit, hiányzik neki a társaság - ettől függetlenül az egészségünk fontosabb. Én nagyon remélem, hogy már csak 1-2 hónap, hosszú távon annyi kimaradás egy kiscsoportból szerintem nem oszt, nem szoroz.
2021. ápr. 13. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még gondolkodom. Szívem szerint nem vinném. Nem kaptunk még oltást, és 32, illetve 33 évesen ki tudja, mikor fogunk... A 2 éves kicsi amúgy is itthon van, a nagy nagycsoportos, de ismételni fogja úgyis, szóval igazából nem marad le semmiről. Ami miatt dilemmázok, hogy így 1 hónap után kezd teljesen megkattanni már unalmában. Eddig semmi baja nem volt, mostanra teljesen kifordult magából már, képtelen értelmes dologgal elfoglalni magát, nyúz valakit állandóan, ordít, futkos, visít egész nap, pedig ő nem ilyen gyerek... Akármit találok ki foglalkozást, hiába ülök le vele játszani, nem köti le 5 percnél tovább már semmi. Bár állítja, hogy nem akar oviba menni, az ingerek baromira hiányoznak neki. Pedig kertes házban élünk, vidék, itt még sétálni, kirándulni is lehet, de ezt is unja már, nem olyan, mint a korabeliekkel nyilván :( De nem érzem ezt elég erős érvnek az ovi mellett, a covidtól nagyobb bajunk is lehet, szóval szerintem nem fog menni.
2021. ápr. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!