Decemberi a fiam, olyat lehet csinálni, hogy most szeptembertől beíratjuk az oviba, de csak januárban kezd ténylegesen járni?
Figyelt kérdés
2021. febr. 6. 11:55
11/14 anonim válasza:
Az én lányom 2019 márciusi. Én felhívtam a körzetes óvodát és megkérdeztem be lehet-e adni most a jelentkezési lapot, ide be lehetett. Szóval úgy csináltam, hogy beadtam a jelentkezési lapot a 2021/22-es nevelési évre, de mivel szeptemberben még csak 2,5 éves lesz beírtam, hogy 2022. márciusában szeretnénk kezdeni. Volt a jelentkezési lapon egy külön rész, ahol megkérdezték mikor szeretnéd, ha elkezdené a gyerek az óvodát, értelemszerűen oda írtam be. Hivatalosan csak a következő nevelési évben, tehát a 2022/23-asban köteles felvenni az óvoda, amikor már betölti a hármat (3,5 lesz ugye szeptemberben), de szóltak, hogy ha úgy jön ki a lépés, hogy lesz szabad hely, akkor részükről nincs akadálya az évközi kezdésnek.
12/14 anonim válasza:
Nálunk kötelező volt szeptembertől vinni (2,5 múlt akkor, azt hittem, decemberben kezdhetünk) , de volt olyan csoporttársa aki kezdhetett később, ott a szobatisztaság volt az indok.
13/14 anonim válasza:
Ha tanév közben íratod be, lemarad egy csomó képzésről, fejlesztésről, elmarad a többiektől a dalokkal, mondókákkal, csoportos játékokkal. Az óvoda nem gyerekmegőrző, hanem iskolaelőkészítő. Szigorú tanterv alapján működik.
14/14 anonim válasza:
Lehet, bár nálunk csak külön kérvénnyel kezdhet később. Ha van mini, mini-kiscsoport, és addigra nagyjából szobatiszta nappalra, akkor nyugodtan megpróbálhatjátok, max ha nem megy, kérsz egy kis halasztást a vezetőnél.
Enyém kb 2,5 volt, mikor kezdte, de ő nagyon vágyott már a gyerek társaságba, ezért vágtam bele. Jól sikerült :)
Te ismered a személyiségét a gyerekednek, ha nyitott, érdeklődő típus, akkor én engedném a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!