Waldorf ovi mennyibe kerül?
A díjak az óvodában és az iskolában is : 30.000,- Ft/hó egy gyermek, 52.000,- Ft/hó két gyermek, 70.000,- Ft/hó három gyermek esetén.
Hozzájárulásként keress rá, mert nem havi díjként nevezik!
Van még egy egyszeri beiratkozási díj is (50-60e) a legelején.
Kicsit off bocsi.
De mi a különbség a Waldorf és sima ovi között? Többet foglalkoznak velük?
Huh ne haragudj ötös, nincs időm leírni, de hoztam egy wikipédia linket :)
"De mi a különbség a Waldorf és sima ovi között? Többet foglalkoznak velük?"
Összetett kérdés. "Sima": félreérthető. Kezdem hátrébbról a választ: ONAP (Óvodai Nevelés országos AlapProgramja) egy vékony füzet, csak az alapvetéseket tartalmazza. Mo-on minden magán- és állami ovinak van ezen felül helyi nevelési prg-ja.
Léteznek kamu Waldorfok magánovik közül, és ténylegesen Waldorf magánovik is, utóbbiak általában jól nevelnek.
Ellenben nem létezik tisztán Waldorf állami ovi, bár vannak államik, melyek RÉSZBEN merítettek a Waldorfból.
A mo-i állami ovik általában remek nevelési elvekkel dolgoznak -de ne feledd, hogy rossz pedagógus bárhol előfordulhat sajnos-,
míg a magánovik jó része sajnos nem igazán a gyermekek fejlesztésére épül, legalábbis sok hibával dolgoznak, azért, mert a szülők -akik hozzá nem értők- pénzelik, és a magáncég kéyntelen engedni a szülők (sokszor hibás) kéréseinek (divatos dtényezők a hatékony nevelés helyett, stb, stb). A Waldorf magánovik viszont általában pozitív kivételek a sok rossz magánovi közül, mert ezt általában olyan szülők választják, akik már utánajártak, mi a Waldorf, alapjaiban értik is.
"Többet foglalkozás": ez is összetett kérdés. Külföldön sajnos jellemzően rosszul nevelik az ovisokat, én legalábbis még nem találkoztam olyan országgal, akiknél állami szinten jól működnének, és hozzáteszem, csak NY-Eu, Japán, USA kapcsán vagyok képben, meg hazai szinten nagyjából.
Ahol kicsi a gyermeklétszám, ez is szempont, ennyiből szinte minden magánovi jó, de sajnos az előnyük ennyiben többnyire ki is merül. Pozitív kivétel tehát általában a Waldorf magánovik, bár léteznek tehát kamu, csak nevében Waldorf ovik,
utóbbiak zömét nem javaslom.
A konkrét intézménybe javaslom, látogass el, nyílt fogalkozásokra, bemutatókra.
Minden mo-i oviban követelmény a differenciált nevelés, ami azt jelenti, hogy egyénileg is odafigyelünk a gyerekekre. Alter sulikban is. (Igen létezik Waldorf suli is.) Természetesen ovikban csoport szinten is foglalkozunk a gyerekekkel. (Múlt időben értsd részemről, egyéb szempontok alapján más irányba "vittem magam" idővel.)
Az anyagi részére már válaszoltak, és arra is, hogy mi a Waldorf (a kérdező linkelte neked, ha minden igaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!