Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Felétek vannak olyanok, akik...

Felétek vannak olyanok, akik nem rendelkeznek diplomával, mégis óvodapedagógusként (vagy elemi iskolában tanítóként) dolgoznak? Vagyis így vették fel őket? Nem tragédia számomra, ha ért hozzá és van türelme, csak érdekel. Felénk én kettőről is tudok.

Figyelt kérdés

Nem óvodapedagógus "óvodapedagógus", vagy nem tanító/nevelő napközis "nevelő".

Ha ismerek ilyen személyeket, nekik mi valójában a végzettségük/foglalkozásúak? De ez utóbbi annyira nem is fontos.

2021. jan. 17. 21:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem ez ugyanaz a kérdező aki dajka tanúsítvánnyal akár óvónő lenni.
2021. jan. 18. 07:25
 12/27 anonim ***** válasza:
2021. jan. 18. 07:42
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
Hiába pontoztok le, attól még igaz amit írok, ugyanis én is abban az intézményben vagyok pedagógus, ahol az egyik óvónő még főiskolás, nincs diplomája, a másiknak pedig kisgyermeknevelő végzettsége van, nem pedig óvodapedagógus. A munkaköre viszont mindkettőjüknek óvodapedagógus. Nem sok értelme lenne hazugságot írni egy névtelen oldalon, de nekem mindegy, hogy elhiszitek-e, vagy sem. Attól még nálunk így van.
2021. jan. 18. 08:40
 14/27 anonim ***** válasza:
40%

13!

De egészen biztosan nem mint ovodapedagogus van felvéve. Vannak munkakörök, ahova feltétel adott vegzettseg, igy pl ovodapedagogus, tanito, tanar, apolo, stb . Ha nincs megfelelo vegzettseg, akkor max pedagogiai asszisztenskent, kisgyermeknevelokent, segedapolokent veszik fel.

2021. jan. 18. 08:50
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
Úgy tudom, nem olyan rég hoztak valami jogszabályt, hogy egyes pedagógiai állásokra már megkezdett egyetemi/főiskolai tanulmányokkal is fel lehet venni a jelentkezőket. Pont azért, mert hatalmas hiányok vannak. Tudok olyan iskolát, ahonnan elment a term.tud. tárgyakat oktató kolléga, és az összes többi tanárt osztották be helyettesítésekre. Jogszabályilag ez is szabálytalan, de az órákat meg kell tartani, és hiába hirdetnek folyamatosan, nincs jelentkező.
2021. jan. 18. 09:04
 16/27 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 14!

Egészen biztosan óvodapedagógusként vannak felvéve. A budapestiek illetve a városiak nehezen tudják ezt elképzelni, de van, amikor a szükség törvényt bont.

2021. jan. 18. 09:24
 17/27 anonim ***** válasza:
15%

Kedves 16!

Egészen biztosan nem lehetséges. Hidd el, a munkaszerzodesuk NEM ovodapedagógusként alkalmazza őket.

2021. jan. 18. 09:31
 18/27 anonim ***** válasza:
91%

Olyan van, hogy valaki elvégzi a főiskolát, de nincs nyelvvizsgája, és adott ideig "türelmi időt" kap, tehát munka mellett megszerezheti a nyelvvizsgát, és kiválthatja a diplomát.

A covid alatt kiadták nyelvvizsga nélkül is a diplomákat, szóval ez jelenleg nem probléma.

Ettől egyébként még ugyan olyan jó óvónő tud lenni valaki.

2021. jan. 18. 09:35
 19/27 A kérdező kommentje:

Hatos/kilences, butuska vagy, lerí sajnos rólad, hogy nincs még élettapasztalatod.

Az meg végképp hülyeség, hogy én ilyet állítottam volna. Ez nem holmi állítás.

Tizenegyes, elolvastam azt a kiírást, nem én voltam az érdemi szerzője, eszembe nem jutna gyermekek között dolgozni, szerencsére már több mint egy évtizede dolgozom jelenlegi munkahelyemen, és kösz, jól megvagyok itt.

2021. jan. 18. 09:55
 20/27 A kérdező kommentje:

Tizenhetes is rettentő naiv, valószínűleg nagyon fiatalkák lehetnek még az ilyenek. :))

Pedig már ott is a válasz az egyik hozzászólásban, elég csak idéznem a válaszadót:

"Van, amikor a szükség törvényt bont."

Ezt még egyesek (láthatóan) nem tapasztalták meg. De akkor legalább ne írnának, ha nem értenek hozzá.

2021. jan. 18. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!