Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kötelező beiskolázás?

Kötelező beiskolázás?

Figyelt kérdés

Facen beléptem a csoportba és döbbenten látom, hogy szinte mindenki +1 évet oviban szeretné tartani a gyereket.

Mondjátok, hogy nem én vagyok elvetemült, hogy a januári születésű gyerekemet suliba küldöm. A vele egykorú vagy idősebb gyerekek anyukái is foggal körömmel ragaszkodnak a +1 év ovihoz. És sokan ki is harcolták.

Kicsit félek is, hogy 1-1,5 évvel idősebb gyerekek miatt a suliban hátrányban lesz, viszont már ő sem szeretne ovis maradni és én sem látom, hogy kéne.

Akiknek suliba megy a gyerekük, nem félnek a nagy korkülönbség miatt?

2021. jan. 14. 08:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#9 az előbb az azt jelenti, hogy a 6-ot sem töltötte be szept. 1-ig?

A másik gyerekem szeptemberi születésű, ő nem is mehetett előbb. Oviba is majdnem 4 évesen vették fel, mert akkortól volt kötelező járnia.

2021. jan. 14. 14:27
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Most februárban lesz 6 éves a lányom, 126 cm és egy gyerekregényt olvas épp elvonulva egy szobába. Szóval egyértelműen megy szeptemberben suliba.

Én úgy látom, hogy most nagyon sok 6 éves lesz, úgyhogy nem kell aggódnod.

Barátnőm lánya júniusban lesz 6, a 110cm-t és a 15 kilót se éri el, és ő is megy.

Másik lányom júliusi, ő is 6 évesen megy egy évvel később

2021. jan. 14. 15:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
9 vagyok, igen, szeptember 6-án tölti majd a 6 évet.
2021. jan. 14. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
60%
Az én lányom 8 lesz idén már,de még mindig nem érett meg teljesen az agya az iskolára. Nem tud koncentrálni. Ha lenne egy olyan,hogy nem is ovi már,de még nem iskola, akkor inkább oda küldtem volna.
2021. jan. 15. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!