Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinek a felelőssége, ha az...

Kinek a felelőssége, ha az óvodában baleset történik?

Figyelt kérdés

Tegnap a kisfiam az óvodában egy rajzszöget vett a szájába, ami egy társasjáték része... Mivel az óvónő látta, azonnal elvette a játékot tőle, így nem történt baleset. (Bele sem merek gondolni mi történt volna ha lenyeli!!!) Ma reggel az óvónő egy papírt íratott velem alá, amiben leírja a történteket és hogy a többi gyereket nem akarják megfosztani az apró játékoktól, ezért nem tehetik el ezt játékot.(???) És hogy a gyermekem veszélyt jelent önmagára.

Ez normális? Az óvodában nem az óvónők a felelősek ha bármi történik? Így hogy vigyem jó szívvel óvodába a gyermekem, ha ennyire nem figyelnek rá? Miért játszanak rajzszöges játékkal 3 éves gyerekek? (Vegyes korcsoport van 3-6 évig)

2020. okt. 16. 13:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Én rokonoktól tudom hogy jegyzőkönyvet kell írni ha bármi sérülés éri a gyermeket mert ha 1-2 napon belül bármi tünete van a gyermeknek akkor tudják hogy Pontosan mi történt.

Egyébként én sem írtam volna alá. Az én fiam igaz még csak bölcsis korú de mindent amit talál bekap. Egy 3 éves is lehet ilyen szerintem és azért nehéz megmondani neki úgy h aztán ne is vegye a szájába. Szerintem igen is el lehet venni az ilyen játékot, mi lett volna ha épp egy másik gyermek miatt az óvónő nem figyel és lenyeli félre nyeli vagy bele áll a szájába ?

Aki szerint maradjon a játék kiváncsi lennék hogy fel lenne háborodva ha velük történik. Vagy épp le***ja. ?!

2020. okt. 16. 14:54
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Az óvónő feladata,felelőssége.

Ellenben egy 3 éves gyerek már nem 1 meg 2 éves, hogy a szájába tömködjön ezt azt,és ne értse meg, hogy nem szabad..

2020. okt. 16. 15:00
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

"Aki szerint maradjon a játék kiváncsi lennék hogy fel lenne háborodva ha velük történik. Vagy épp le***ja. ?!"

Eleve nincs olyan játék az oviban, ami nem megfelelő.

Itt nem arról van szó, hogy felnőtt ollóval vagdosnak stb.

Egy játékot egy gyerek a szájába vett. Tehát egy miatt a többi 25 ne játszon vele? Akkor ne egyenek villával, mert a Pistike nem tud, ne hintázzanak, mert Julcsi kiesik belőle.

A szülő feladata is, hogy tanítsa a gyerekeket és elmondja, hogy mit szabad és mit nem.

Az óvónő mondhatja a kérdező gyerekének, hogy ő nem játszhat vele, mert a szájába veszi.

2020. okt. 16. 15:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az óvónőé felelőssége, de mivel általában túl sok óvodás jut egy pedagógusra, utóbbinak körültekintően kell mérlegelnie, milyen eszközöket, tárgyakat ad a gyerekeknek, vagy vesz elő. Átlagos gyermekek esetén néha még a négy éves is van olyan kíváncsi, hogy szájába vesz, megízlel stb tárgyakat, én ezért apró, hegyes, éles tárgyakat nem teszek a gyerekek elé, ha öt évesnél kisebbekról van szó, vagy ha csak egy is ilyen kicsi.

Szóba került az olló is. Korcsoportos bontásban egyszerű a helyzet: a középsősöket már fokozatosan meg lehet tanítani az olló óvatos használatára. Vegyes korcsoportban pedig csak a minimum öt évesek elé teszek ollót, kettőt, may hármat, és a szemem rajta van az ollót használókon, a kisebbeket felvilágosítom, hogy veszéles, csak a nagyobb gyerekek kezében lehet, az is csak úgy, hogy látom.

2020. okt. 16. 16:19
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

A játék dobozán minden bizonnyal ott a felirat, hogy 3 éves kortól használható. Ettől az életkortól elvárjuk a gyerektől, hogy ne vegye a szájába ami nem ehető. Az udvaron is van kavics, a teremben apró legó, gyöngy, és egy csomó más potenciálisan veszélyes dolog.

Sajnos néha előfordulnak balesetek, de nem az a megoldás, hogy a vegyes csoportban mindenki csak a csecsemőkre is veszélytelen eszközöket használhatja.

2020. okt. 16. 18:23
 16/16 anonim ***** válasza:
53%
Az óvodáé. Magyaroszág évtizedes lemaradásban van. Nyugaton, ha az óvoda területén BÁRMI történik a gyerekkel, azt papírozni kell, vizsgálják és nagyon megütheti a bokáját az intézmény, ha nem megfelelően kezelik a dolgot illetve kiderül, hogy nem tettek meg (és tesznek meg a jövőben) mindent, hogy a gyermeket biztonságban tudják. Ezt komolyan veszik. Ahol nem, az döbbenet, hihetetlen és rakás helyre lehet fordulni, ahol rendbe teszik őket. Pl. osztálytársat fejbe rúgta egy fiú az iskola területén az ügy után a továbbiakban is hatalmas felelősségük volt abban, hogy a továbbiakban hogy képzelik biztosítani a gyerek testiépségét a továbbiakban. Nem ám, mint itthon, hogy anyuka a fiúk ilyenek, hát nincs szemem a tarkómon is. Ilyen elő sem fordulhatna, hogy olyasmit elől hagynak, ami a gyerekre veszélyes lehet. Ha megpróbálnának egy ilyet aláíratni, akkor abból botrány lenne.
2020. okt. 20. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!