Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinek a felelőssége, ha az...

Kinek a felelőssége, ha az óvodában baleset történik?

Figyelt kérdés

Tegnap a kisfiam az óvodában egy rajzszöget vett a szájába, ami egy társasjáték része... Mivel az óvónő látta, azonnal elvette a játékot tőle, így nem történt baleset. (Bele sem merek gondolni mi történt volna ha lenyeli!!!) Ma reggel az óvónő egy papírt íratott velem alá, amiben leírja a történteket és hogy a többi gyereket nem akarják megfosztani az apró játékoktól, ezért nem tehetik el ezt játékot.(???) És hogy a gyermekem veszélyt jelent önmagára.

Ez normális? Az óvodában nem az óvónők a felelősek ha bármi történik? Így hogy vigyem jó szívvel óvodába a gyermekem, ha ennyire nem figyelnek rá? Miért játszanak rajzszöges játékkal 3 éves gyerekek? (Vegyes korcsoport van 3-6 évig)

2020. okt. 16. 13:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

A gyereked veszélyt jelent önmagára- mint kb az összes óvodás korú gyerek. Nem is értem, még 6 évesnek se adnék olyan játékot, amiben rajzszögek vannak, nemhogy olyan csoportban, ahol ekkora szórás van a korban.

Amúgy egyértelműen az óvónő felelőssége, ezt nem is értem.

2020. okt. 16. 13:46
 2/16 anonim ***** válasza:
41%

Egy gyerek miatt még jó, hogy nem veszik el mindenkitől. Főleg, ha vegyes csoport.

Beszélgess a fiaddal, hogy nem szabad mindent a szájába venni. És örülj neki, hogy egyáltalán szóltak az esetről.

Amúgy az óvónők felelőssége. Éppen ezért, ha otthon sír a gyereked, mert nem játszhat azzal a játékkal, akkor ne menj be habzó szájjal számonkérni az óvónőt.

Szerintem korrekten jártak el.

2020. okt. 16. 13:48
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

#1 szerintem ez lehetett. Ilyen meg minden oviban van.

[link]

2020. okt. 16. 13:50
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Tavaly a kislányom a mosdóba szaladt neki a vaskorlátnak ami elválasztja a wcket egymástól. Mikor mentem érte akkor mondták, felpuffadt homlokkal mentünk a kórházba mert az orvos rögtön beküldött. Az ovónő meg nem is értesített pedig eltelt addigra több óra.. na ennyire érdeklik őket kb..
2020. okt. 16. 13:51
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Aláírtad? Mert ha igen, akkor nem értem a kérdésed.Elfogadtad hogy legközelebb akár le is nyelheti.

Én kértem volna, hogy beszéljük meg a vezetővel és ahogy tegnap az én gyerekem holnap,másé veheti a szájába és lehet baja tőle.Tuti nem írtam volna alá ilyen papírt.

2020. okt. 16. 13:53
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

ja,de én erre a fajta rajzszegre gondoltam.:D

[link]

5voltam

2020. okt. 16. 13:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Egészen biztosan nincs olyan társasjáték, amiben rajzszög van és 3-6 éves korosztálynak való.
2020. okt. 16. 14:11
 8/16 anonim ***** válasza:
78%
Biztos nem írtam volna alá és szerintem nem is ér semmit az ilyen papír.
2020. okt. 16. 14:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónőé ez esetben. Nálunk nagycsoportban már varrnak, ollóval vágnak, ebédhez kést terítenek a naposok, múltkor szöget kalapáltak... Fogalmam sincs, vegyes csoportban, hogy lehet megoldani, hogy a kisebbek se legyenek veszélyben és a nagyobbak se maradjanak ki ezekből, ami meg sulira azért "jól jön".
2020. okt. 16. 14:25
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az óvónő felelőssége, egyértelmű.

De a gyerekeddel érdemes lenne leülni beszélni, hogy nem veszünk játékokat a szánkba. Otthon is ezt csinálja? Mindent a szájába vesz?

Mert a tüsis játékok alapvetően nem veszélyesek, a gyerekek imádják őket.

2020. okt. 16. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.