Kinek a felelőssége, ha az óvodában baleset történik?
Tegnap a kisfiam az óvodában egy rajzszöget vett a szájába, ami egy társasjáték része... Mivel az óvónő látta, azonnal elvette a játékot tőle, így nem történt baleset. (Bele sem merek gondolni mi történt volna ha lenyeli!!!) Ma reggel az óvónő egy papírt íratott velem alá, amiben leírja a történteket és hogy a többi gyereket nem akarják megfosztani az apró játékoktól, ezért nem tehetik el ezt játékot.(???) És hogy a gyermekem veszélyt jelent önmagára.
Ez normális? Az óvodában nem az óvónők a felelősek ha bármi történik? Így hogy vigyem jó szívvel óvodába a gyermekem, ha ennyire nem figyelnek rá? Miért játszanak rajzszöges játékkal 3 éves gyerekek? (Vegyes korcsoport van 3-6 évig)
A gyereked veszélyt jelent önmagára- mint kb az összes óvodás korú gyerek. Nem is értem, még 6 évesnek se adnék olyan játékot, amiben rajzszögek vannak, nemhogy olyan csoportban, ahol ekkora szórás van a korban.
Amúgy egyértelműen az óvónő felelőssége, ezt nem is értem.
Egy gyerek miatt még jó, hogy nem veszik el mindenkitől. Főleg, ha vegyes csoport.
Beszélgess a fiaddal, hogy nem szabad mindent a szájába venni. És örülj neki, hogy egyáltalán szóltak az esetről.
Amúgy az óvónők felelőssége. Éppen ezért, ha otthon sír a gyereked, mert nem játszhat azzal a játékkal, akkor ne menj be habzó szájjal számonkérni az óvónőt.
Szerintem korrekten jártak el.
#1 szerintem ez lehetett. Ilyen meg minden oviban van.
Aláírtad? Mert ha igen, akkor nem értem a kérdésed.Elfogadtad hogy legközelebb akár le is nyelheti.
Én kértem volna, hogy beszéljük meg a vezetővel és ahogy tegnap az én gyerekem holnap,másé veheti a szájába és lehet baja tőle.Tuti nem írtam volna alá ilyen papírt.
Az óvónő felelőssége, egyértelmű.
De a gyerekeddel érdemes lenne leülni beszélni, hogy nem veszünk játékokat a szánkba. Otthon is ezt csinálja? Mindent a szájába vesz?
Mert a tüsis játékok alapvetően nem veszélyesek, a gyerekek imádják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!