Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megint beteg?! Vigyem?

Megint beteg?! Vigyem?

Figyelt kérdés

Azt mondja olyan mintha lenne valami a torkában, tegnap párszor kicsit köhögött, most is kicsit köhög, kicsi köhécselés párpercenként és az előbb tüsszentet. Lesz valami nála, mert nálam is van valami enyhe..

Október van és eddig 9 napot volt csak bent 3 napos felosztásokban!

Bevigyem ma, amíg ilyen enyhe csak a dolog?

2020. okt. 1. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván nem és nem is viheted.
2020. okt. 1. 07:51
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Beviheted, de jelen helyzetben azonnal haza fogják küldeni, amint észreveszik, hogy köhög.
2020. okt. 1. 07:59
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
Amikor legközelebb beviszed, akkor nézd meg, hogy hányan vannak még bent, figyelgesd, hogy kik azok, akik nem szoktak hiányozni. Beszélgess el a szüleikkel, hogy ők mit csinálnak, hogy nem hiányoznak a gyerekeik. Gondolkozz el a tanácsaikon, mert nem normális, hogy a tied ennyit hiányozzon.
2020. okt. 1. 08:12
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
3-as ha nem tűnt volna fel a covid miatt nem viheted be kisebb tünettel se! Nem az van, mint régen. Mellesleg van gyerek aki többet beteg, van aki kevesebbet.
2020. okt. 1. 08:18
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem csak a covid miatt nem szabad bevinni a gyerekeket közösségbe, ha beteg!

Ez lenne az alap szerintem.

Nem írtad, hogy dolgozol-e vagy sem?!

Ha nem dolgozol, akkor ne vidd, betegebb lesz. Ha az ember lánya dolgozik, akkor jobb már az elején otthon tartani, mivel ha beteg, kb 3-4 nap múlva így is úgy is otthon kell maradni vele.

Szerintem inkább előbb kell otthon maradni a gyerekkel, mint utóbb, mert 1: jobban megbetegszik, 2: megfertőzi a többieket.

2020. okt. 1. 08:29
 6/11 anonim ***** válasza:
14%

na, ez most meglepett...

Persze, hogy van olyan gyerek, aki többet beteg és van aki kevesebbet. Ezért lenne jó, ha az a gyerek, aki többet beteg, az legyen kevesebbet az.

Vagy mégis mitől függ, hogy ki mennyit beteg? szerencse? genetika?

Ha kisebb tünettel sem viheted be a covid miatt, akkor el kell érni azt, hogy ne legyenek kisebb tünetei sem. Nehogy azt mondjátok nekem, hogy nincs az osztályban egyetlen olyan gyerek sem, aki egy egész hónapot betegség nélkül végig tudott volna vinni. Vagy egy egész évet. Ők mind szerencsések, vagy jó a genetikájuk?

2020. okt. 1. 08:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sose lesz olyan, hogy az emberek nem viszik be az orrfolyos, köhögős gyerekeket, mert a munkahelyek nem tolerálnak ennyi hiányzást. Hiába lenne "alap".

Most megnehezíti a dolgot, hogy a tavaszi leállás miatt sokan már az egész éves szabijukat kivették.

2020. okt. 1. 08:41
 8/11 anonim ***** válasza:
38%

Könnyen verem más f...val a csalánt, de én úgy örülök hogy végre szabályozásba hozták, hogy náthásan, köhögősen ne vigyék be a gyereket óvodába.

Azóta lekopogom nem beteg a gyerekem, tavaly végig szenvedtük a sok náthás, göthős gyerek mellett.

Ne vidd be a gyereked, sok betegség lappangás alatt fertőz a legjobban. Kérni kell akár fizetett segítséget, de fő a biztonság.

2020. okt. 1. 08:50
 9/11 A kérdező kommentje:

Csak enyhén köhög, inkább köhécsel, reggel többet, most óránként 4et kb..

Nem vittem be, de teljesen kivagyok, már éppen kezdett beszokni és kiesnek a fejlesztések is.

Szed vitamincseppeket és sokat van játszón(ahol nincs túl sok gyerek)van háziállatunk is és engedem koszosnak lenni(mondjuk annyira nem szeret).

Én alig voltam beteg, pedig nem szedtem vitamint, vigyázni kellett a ruhámra és sosem vittek játszóra, mert oda az “utcagyerekek” járnak.

Elvileg mindent úgy csinálok, mint az ajánlás.. most gondolkozom mandulakiszedésen, de a házidokink szerint felesleges.

Láza ritkán van, de ezt az orrfolyós köhécselést szinte mindig elkapta télen nyáron.

2020. okt. 1. 12:26
 10/11 anonim ***** válasza:
85%

Ezért írtam azt, hogy ideje mást is kipróbálni. Ha mindent úgy csinálsz, mint az ajánlás és mégsem jobb a helyzet, akkor ideje más ajánlást is kipróbálni.

Más vitaminok, más étrend. Próbálgatni kell. Az 1 hónap alatt 9 napnál rosszabb úgysem lehet.

(Zárójel: a reggeli köhögések, orrfolyások esetleg lehetnek portól, sarkokban megbújó penésztől is.)

2020. okt. 1. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!