Leszidhatja, megverheti az óvónő és a dajka az ovit kezdő gyereket, ha az gyakran bepisil/bekakil?
Mi van? 10 évesen is bepisiltem de iskolában jól tanultam.
Hol az összefüggés?
Azóta eléggé körbejártam a témát, és amellett, hogy mindenkinek hálásan köszönöm a hozzászólását, magam is arra jutottam, amit a 28. válaszoló írt. Éreztem, hogy attól függetlenül, hogy mint anyát teljesen felháborít ez az eset, nem lehet jogos, hogy egy óvónő, akinek az lenne a dolga, hogy óvja, nevelje a gyermeket, ehelyett rátegye a kezét a kicsire. Ahogy utánajártam, kiderült, hogy ez egyenesen bűncselekmény, gyermekbántalmazás, ami miatt valóban feljelentést lehet tenni az illetékes gyermekjóléti szolgálatnál.
Mindennek a tetejébe nem is észszerű, hogy így próbáljanak szobatisztaságra nevelni egy gyereket, mivel épp az ellenkező hatást érik el vele.
Végül pedig igenis normális, ha közel a 3. évhez még nem szobatiszta egy gyerek. Szakemberek magyarázata szerint a szobatisztaság kialakulása a mai gyerekeknél igencsak kitolódott, hála a kényelmes pelenkáknak. Továbbá az is gyakran megfigyelhető, hogy egy óvodát kezdő gyerek átmenetileg újra pelenkás lesz, akkora traumát jelent neki a változás, emiatt türelemmel kell irántuk viseltetni.
A gyermeket verő óvoda tehát minden tekintetben megbukott. Jogilag, erkölcsileg, emberileg, pedagógiailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!