Egyébként minden rosszindulat nélkül mondom, hogy nem kellene szakmai vitába bonyolódnunk dadusokkal.
Egy dajka végzett egy pár hónapos gyorstalpalót, és még a jelenléti ívet sem töltheti ki.
Egy pedagógus minimum főiskolát végzett, talán kicsit többet tanult a szakmai kérdésekről.
Úgy értem, a gyerek jelenléti ívét nem töltheti ki egy dajka.
Arra céloztam, hogy a pedagógus vezeti a csoportot, és ismeri annak törvényi követelményeit, így meg is tud neki felelni.
Temarikus terv, ÓNOAP, stb...
A saját jelenléti ívedet nyilván te töltöd, ez nem kérdés.
Kérdező :
Lehet.
Viszonyítás kérdése. A 12-es dadus(?) hozzaszólása úgy ahogy van durva, és sértő. Óvodák, és óvodavezetók ismeretlen minősítése, stb..
Amit én írtam le, az csak tény.
"A vezető óvónő meg gondolom gruppenezett valahol"
A fenti nem tény, hanem féltelezés, sertés, és ocsmány.
És ez csak egy a sok közül.
Természetesen ha nem te írtad, akkor elnézést.
Attól még ocsmány, de nem kérem számon senkin...
Viszont: te csak azt látod, ami a te munkahelyeden van.
Egy óvónőnek ismerinie kell a csoport működésénk feltételeit, a pedagógiai iranyzatokat, (is) és ha elhelyezkedik valahol, képesnek kell lennie annak megfelelően dolgozni.
Többek között erre (is) értem, hogy dajka és pedagógus között a szakmai vita teljesen értelmetlen.
Soha nem is gondoltam, hogy még kell védenem egy kollégám véleményét egy dadussal szemben hiszen legalább 4 év tanulás, gyakorlat, szigorlat, vizsgák sora, szakdolgozat, és egy sikeres államvizsga áll mögötte.
Ennek elég alapnak kell lennie, hogy egy egyszerűbb kérdésre tudjon válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!