Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hivatalosan hány gyerekre...

Hivatalosan hány gyerekre felügyelhet egy óvónô az oviban?

Figyelt kérdés

2020. aug. 28. 15:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%

Egyébként minden rosszindulat nélkül mondom, hogy nem kellene szakmai vitába bonyolódnunk dadusokkal.

Egy dajka végzett egy pár hónapos gyorstalpalót, és még a jelenléti ívet sem töltheti ki.

Egy pedagógus minimum főiskolát végzett, talán kicsit többet tanult a szakmai kérdésekről.

2020. szept. 6. 09:05
 22/27 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest kifejezetten rosszindulatúra sikerült a hozzászólásod.
2020. szept. 6. 14:39
 23/27 anonim ***** válasza:
38%
Hát én mindennap aláírom a jelenléti ívet, úgyhogy ezt a részét nem értem.
2020. szept. 6. 14:50
 24/27 anonim ***** válasza:
62%

Úgy értem, a gyerek jelenléti ívét nem töltheti ki egy dajka.

Arra céloztam, hogy a pedagógus vezeti a csoportot, és ismeri annak törvényi követelményeit, így meg is tud neki felelni.

Temarikus terv, ÓNOAP, stb...

A saját jelenléti ívedet nyilván te töltöd, ez nem kérdés.

2020. szept. 6. 15:30
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező :

Lehet.

Viszonyítás kérdése. A 12-es dadus(?) hozzaszólása úgy ahogy van durva, és sértő. Óvodák, és óvodavezetók ismeretlen minősítése, stb..

Amit én írtam le, az csak tény.

2020. szept. 6. 15:39
 26/27 anonim ***** válasza:
54%
Én is tényeket írtam, hogy egy óvónő nincs egyedül 25 gyerekkel, sajnálom, ez a vezető szegénységi bizonyítványa. Továbbra is fenn tartom hogy a dajkának a csoportban a helye az óvónő mellett, nem a konyhán. Amelyik vezető ezt engedi, az pedig bármelyik posztra alkalmas csak erre nem.
2020. szept. 6. 16:21
 27/27 anonim ***** válasza:
36%

"A vezető óvónő meg gondolom gruppenezett valahol"

A fenti nem tény, hanem féltelezés, sertés, és ocsmány.

És ez csak egy a sok közül.

Természetesen ha nem te írtad, akkor elnézést.

Attól még ocsmány, de nem kérem számon senkin...

Viszont: te csak azt látod, ami a te munkahelyeden van.

Egy óvónőnek ismerinie kell a csoport működésénk feltételeit, a pedagógiai iranyzatokat, (is) és ha elhelyezkedik valahol, képesnek kell lennie annak megfelelően dolgozni.

Többek között erre (is) értem, hogy dajka és pedagógus között a szakmai vita teljesen értelmetlen.

Soha nem is gondoltam, hogy még kell védenem egy kollégám véleményét egy dadussal szemben hiszen legalább 4 év tanulás, gyakorlat, szigorlat, vizsgák sora, szakdolgozat, és egy sikeres államvizsga áll mögötte.

Ennek elég alapnak kell lennie, hogy egy egyszerűbb kérdésre tudjon válaszolni.

2020. szept. 6. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!