Óvónők ti szeretitek a munkátokat?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy nagyon nehéz a mai gyerekekkel, rengeteg a sajátos nevelési igényű, pszichiátrián gondozott gyerek is akad bőven a csoportokban. A szülők is lenézik az óvónőket, kb mint egy csicskás úgy szólnak az óvónőhöz. Minden kis apró dologèrt rohangálnak a szülők a fenntartóhoz. Gyakran tesznek az óvónő alá. Ti ezt hogy bírjátok úgy mégis??? Ja ès a fizetésetek is megalázóan kevés.2020. jún. 18. 23:04
1/8 anonim válasza:
Ha nem szeretném, nem csinálnám, hiszen ilyen fizetésért bármi mással is foglalkozhatnék. Kicsit olyan nekem, mint a saját gyerekeimmel lenni. Van, hogy fárasztó, van, hogy nehéz, főleg amikor valami brutális front felpörgeti a gyerekeket és a szülőket is. De imádom a gyerekeket, annyira viccesek, meghatóak és okosak... Tiszták, a legrakobcátlanabbak is. Sosem csinálnék mást, ha csak nem lennék rákényszerülve, hogy több pénzt keressek.
2/8 anonim válasza:
Ez a hívatásom, mást nem is tudnék csinálni. Sokszor idegtépő, az én ovisaim (szerencsére) általában nem betegesek, szinte mindig max létszámmal vagyunk. Volt, hogy csak 6 lány volt a 24 fős csoportban, a többi fiú. Hát el lehet képzelni 😂.
A fizetés tényleg nagyon kevés. A dajka néni többet kap mint én. Együtt kezdtük a szakmát, 5 éve dolgozunk, és ő többet visz haza. Még így is, hogy minősültem per 1. Be.
3/8 anonim válasza:
Hogy lehet hogy a dajka tobbet kap mikor lehet csak 8 altalanosa van???
4/8 anonim válasza:
Én gyűlöltem az egészet, pont ezért hagytam is abba. Szégyen vagy nem szégyen, gyári munkásként sokkal többet keresek, mint diplomás óvónőként.
De félreértés ne essék, tisztelem és becsülöm azokat a pedagógusokat, akik a nehézségek ellenére is kiváló elhivatottsággal végzik a munkájukat. Mert tényleg nagyon nehéz.
5/8 anonim válasza:
Igen, nagyon szeretem a munkámat. 😊
6/8 anonim válasza:
A szakmunkás bér több mint a pedagógus bér. Kb. 8 év munkaviszony után keresünk egálba.
7/8 A kérdező kommentje:
Ez hihetetlen megalázó...
2020. jún. 20. 05:17
8/8 flora08 válasza:
Érdekes kérdés. A gyerekekkel lenni nagyon szeretek, nem is tudom elképzelni, hogy ne kisgyerekekkel foglalkozzak. Fantasztikus élmény figyelni, hogy napról napra ügyesebbek, alakul a kis személyiségük; egy kicsit olyan érzés, mintha pótanyukájuk lennék. Kiscsoporttól a ballagásig, rengeteg a közös élmény. Azonban úgy érzem (hét év után), hogy az egész nem erről szól. Évről-évre egyre több az (amúgy teljesen fölösleges) adminisztráció, amit itthon csinálok, a szabadidőmben, emellett rengeteg a törvényi változás, amihez alkalmazkodni kell. A pedagógus életpálya modell meg...kiestem az iskolából 21 évesen, és ahogy szokták mondani: "a tinta még meg sem száradt", már portfóliót írtam, egy évre rá minősítő vizsgáztam. Érdekességképpen: az akkori főnökasszonyom azt mondta, érezzem magam megtisztelve (!) hogy ily módon bizonyíthatom (!) hogy méltó vagyok a pályára. 100 %-os lett, úgyhogy ezt nekik :D Korábban írták előttem, hogy a fizetés sem túl magas. A nyolc általánost végzett dajka néninknél nettó 8000 (azaz nyolcezer) forinttal keresek többet. A kezdő kolléganőm pedig jóval kevesebbet keres nála. Azt hiszem, ez mindent elárul. A szülők pedig...tisztelet a kivételnek (!) de sokan vannak, akik nem köznevelési intézményként tekintenek az óvodára, hanem egyfajta szolgáltatóra, egy gyermekmegőrzőre, ahol ők mondják meg, hogy mi lesz, hogy lesz. Én munka mellett gyógypedagógusnak tanulok, őszintén szólva jó érzés, hogy ha úgy érzem elég volt, válthatok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!