Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hány gyerek van most oviban a...

Hány gyerek van most oviban a csoportodban? Te viszed a gyereket?

Figyelt kérdés
Most hogy nyit az ovi sokan viszik a gyereket,óvónénik,hány gyerek jár a csoportba most a megszokott létszám helyett? Én még itthon voltam a 4 évessel ovi ellen tiltakozik,nem akartam összezavarni hogy 4 hétre viszem aztán bezár majd ügyelet és megint nem,és megint igen. Jobb ha ősztől újraszokik és végig jár,vagy legyen lelkiismeretfurdalásom mert itthontartom,gyerekek nélkül? Hisztizős gyerek ha oviba kell menni,ezért nem akartam nyáron erőltetni,de nem tudom rosszat teszek- e vele... van aki szintén nem viszi a gyerekét nyáron továbbra sem?
2020. jún. 1. 01:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Dolgoztam oviban, én részben máshogy látom. Ha ennyire nem szeret járni, lehet, hogy kár erőltetni, viszont éppen 4-5 évesen a legfontosabb a közösség a gyermeknek, valamint a fejlesztés.

Három éves, vagy fiatalabbnak általában nem tesz jót a gyerekközösség, főleg mert nincs folytonosan a szülő mellette (kevés kivételtől eltekintve értendő, ezért kérek mindenkit, hogy ne a kivételekből induljon ki, amikor végiggondolja, mit írok), hat-hét évesnek viszont már csak akkor javaslom az óvodát, ha addig nem járt, ami igen ritka eset, pl tartós beteg volt a gyermek stb.

Bár kötelező 3 éves kortól, mégis javaslom élni a szülők részéről a jogi kiskapukkal, ha van rá mód, hogy csak négy éves kortól járjon, de 4-5 évesen nagyon fontos (kivéve, ha annyira utál járni a gyermek, akkor most kivételt tehettek). A koronavírusos zárlat miatt hónapok estek ki, de 6-7 évesnek már mindegy, maradhat otthon is, míg 4-5 éves számára mind szocializáció, mind fejlesztés szempontjából fontosnak tartom az óvodába járást, legalább napi 4 órában, hétfőtől péntekig (ami máskülönben kötelező is, bár, mondom, nem minden megfelelő szakmailag, ami a törvényben szerepel).

Azon meg kár stresszelni, hogy az idősebb pedagógusok, dadusok "hátha fertőznek", ennyi erővel egy normál influ alatt is lehetne parázni, vagy bezárhatnák ennyi erővel az összes ovit most is, ami értelmetlen volna.

2020. jún. 1. 22:27
 12/13 anonim ***** válasza:
20%
11 en az anyukamat féltem, ha nem baj, nem mások gyerekét. Nem attól félek, hogy ő meg fertőz valakit. Attól felek, hogy őt megfertőzik. Ha a gyerekekre lenne veszélyes, nem lenne kérdés, hogy nem engednék őket egyáltalán menni.
2020. jún. 1. 22:49
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Biztos, hogy nem viszem. A gyerekem élete legfontosabb.
2020. jún. 2. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!