Mikor kezdheti az ovit a gyerek?
A lányom januári.
Akkor ha betölti a 3.at januárba majd már mehet oviba?
Mert több helyen olvasom, hogy szeptember végi, októberi gyereket nem veszik fel, csak következő évtől mikor már majdnem 4 éves..
Ez igaz?
Én úgy tudtam, hogy a 3-at ha betölti mennie kell?
Most akkor a bölcsiben meddig maradhat? Ősszel kezdi (elvielg) a bölcsit, én azt hittem, hogy januárban ha betölti a 3-at átveszik az oviban. Most akkor nem?
Rosszul tudod.
Azon év szeptemberétől oviköteles, amelyik év augusztus 31-éig betölti a 3 évet. Tehát a te gyereked is a szülinapja utáni szeptemberben mehet úgy hogy kötelesek felvenni.
Előbb csak akkor kezdhet, ha az óvoda már felvette az összes körzetes oviköteles gyereket és még marad hely.
Bölcsiben maradhat addig.
Oké, csak az új szabály értelmében ha betölti a 6-ot adott évben, akkor kezdenie kell az iskolát ha aug 31-ig betölti a 6-ot.
Na most ha jövő szeptemberben kezdheti csak az ovit, akkor nem jár majd 3 évet összesen oviba se?
Ezt az illetékes oviban kell megérdeklődnöd. Oviban dolgozom, még március elején is vettünk fel gyereket, aki akkor töltötte be a 3-at. A sajátom októberi és a szülinapja utáni napon kezdett.
Ha felvertük bölcsibe, akkor végig járhatja ott a nevelési évet. Nálunk az évközbeni átíratást nem szeretik se az ovik, se a bölcsik, de lehet, hogy nálatok megoldható.
Mindenképp jelentkezz mindkét intézménybe és egyeztess velük.
A 2,5 éves kezdés is óvoda függő.
A szobatisztaság még kevés. Egy tiszta kiscsoportban elmegy egy ilyen pici gyerek (bár ott is 3-4 év közöttiek a gyerekek), de egy normális vegyes csoportban, ahol van 7-8db 6 év körüli, 8-10db 5 év körüli, ott nagy hátrányban lehet. Itt már nagy séták vannak, aktív délelőttök, amit bírni kell. Én nem szívatnám se a gyereket, se az óvónőket ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!