Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor kezdheti az ovit a gyerek?

Mikor kezdheti az ovit a gyerek?

Figyelt kérdés

A lányom januári.

Akkor ha betölti a 3.at januárba majd már mehet oviba?

Mert több helyen olvasom, hogy szeptember végi, októberi gyereket nem veszik fel, csak következő évtől mikor már majdnem 4 éves..

Ez igaz?

Én úgy tudtam, hogy a 3-at ha betölti mennie kell?

Most akkor a bölcsiben meddig maradhat? Ősszel kezdi (elvielg) a bölcsit, én azt hittem, hogy januárban ha betölti a 3-at átveszik az oviban. Most akkor nem?

2020. ápr. 8. 16:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod.

Azon év szeptemberétől oviköteles, amelyik év augusztus 31-éig betölti a 3 évet. Tehát a te gyereked is a szülinapja utáni szeptemberben mehet úgy hogy kötelesek felvenni.

Előbb csak akkor kezdhet, ha az óvoda már felvette az összes körzetes oviköteles gyereket és még marad hely.

Bölcsiben maradhat addig.

2020. ápr. 8. 17:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha bölcsibe jár, akkor maradhat bölcsiben. Nálunk legalábbis így volt. Utána ősszel ment csak oviba. Igaz, ő csak 3,5 éves volt akkor.
2020. ápr. 8. 17:02
 3/14 A kérdező kommentje:

Oké, csak az új szabály értelmében ha betölti a 6-ot adott évben, akkor kezdenie kell az iskolát ha aug 31-ig betölti a 6-ot.

Na most ha jövő szeptemberben kezdheti csak az ovit, akkor nem jár majd 3 évet összesen oviba se?

2020. ápr. 8. 17:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
De igen jár 3 évet oviba. Mert az iskola szeptember 1től van. Igy abban az évben kezdi a sulit is, amelyikben betölti a 6.életévét.
2020. ápr. 8. 17:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A lányom is januári. Most 5 éves középsős. Nem ment 3 évesen oviba, így szeptemberben kezdett kiscsoportban 3 és fél évesen. Ugyanúgy 3 évet jár oviba, mint minden más gyerek, és 6 és fél évesen megy iskolába. Volt olyan bölcsis társa, aki ugyanakkor ment oviba mint ő, de középső csoportba. Ő sem 2 évet jár oviba, hanem kétszer lesz nagycsoportos, és ugyanúgy 6 és fél évesen megy iskolába.
 6/14 A kérdező kommentje:
Meg még most a bölcsi se biztos hogy mehet jelen helyzetben, de úgy voltam vele hogy akkor megy januártól oviba és úgy megyek vissza dolgozni. De ha nem mhet bölcsibe oviba meg még nem mehet akkor januártól szeptemberig mi van a munkaviszonyomat? Kirúgnak? Pedig vissza vennének.. Mert ugye akkor már gyesen se vagyok, hogy itthon legyek..
 7/14 anonim ***** válasza:

Ezt az illetékes oviban kell megérdeklődnöd. Oviban dolgozom, még március elején is vettünk fel gyereket, aki akkor töltötte be a 3-at. A sajátom októberi és a szülinapja utáni napon kezdett.

Ha felvertük bölcsibe, akkor végig járhatja ott a nevelési évet. Nálunk az évközbeni átíratást nem szeretik se az ovik, se a bölcsik, de lehet, hogy nálatok megoldható.

Mindenképp jelentkezz mindkét intézménybe és egyeztess velük.

2020. ápr. 8. 17:45
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
Szia. Igen, átteszik az oviba, és helyére vesznek fel bölcsist. Ha esetleg nem lenne a helyére jelentkező, akkor van, hogy hagyják, had maradjon még bölcsibe a következő tanévig.
2020. ápr. 8. 22:11
 9/14 anonim válasza:
70%
Én most irattam be a fiam oviba. Januárban lesz 3 éves. Ha szobatiszta lesz szeptemberre akkor mehet. Aki szeptemberig betölti a 2,5 évet mehet oviba.
2020. ápr. 9. 08:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A 2,5 éves kezdés is óvoda függő.

A szobatisztaság még kevés. Egy tiszta kiscsoportban elmegy egy ilyen pici gyerek (bár ott is 3-4 év közöttiek a gyerekek), de egy normális vegyes csoportban, ahol van 7-8db 6 év körüli, 8-10db 5 év körüli, ott nagy hátrányban lehet. Itt már nagy séták vannak, aktív délelőttök, amit bírni kell. Én nem szívatnám se a gyereket, se az óvónőket ezzel.

2020. ápr. 9. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!