Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor kezdheti az ovit a gyerek?

Mikor kezdheti az ovit a gyerek?

Figyelt kérdés

A lányom januári.

Akkor ha betölti a 3.at januárba majd már mehet oviba?

Mert több helyen olvasom, hogy szeptember végi, októberi gyereket nem veszik fel, csak következő évtől mikor már majdnem 4 éves..

Ez igaz?

Én úgy tudtam, hogy a 3-at ha betölti mennie kell?

Most akkor a bölcsiben meddig maradhat? Ősszel kezdi (elvielg) a bölcsit, én azt hittem, hogy januárban ha betölti a 3-at átveszik az oviban. Most akkor nem?

2020. ápr. 8. 16:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"akkor nem jár majd 3 évet összesen oviba se?"

Már miért ne járna? Nem tudsz számolni? Január kezd szeptemberben és pontosan 3 év múlva megy iskolába 6 év ~7-8 hónaposan.

2020. ápr. 9. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:

Ajjj ennyi kavar a fejekben...

Ha aug. 31ig tölti be a 3at, akkor a korzetesnek kötelező felvenni. Ha nem tölti be, csak 2,5 lesz... Akkor csak felveheti ha van hely. De be kell iratni akkor is ha szeptemberben kezdene 2,5evesen vagy ha az ovi es szulo ugy dont h csak januarban kezd, akkor is meg a mostani beiratkozasnal. Erdemes több helyre beiratni. Meg beiratkozasig stabilan szobatisztanak lennie..

Nekem decemberi a fiam. 2,5 éves koratol jar szeptemberi kezdessel így 4 evet megy oviba. Ha a rakovi evben kezdte volna, mert nem veszik fel, azaz 3,5 evesen akkor meg 3 evet járna oviba, ugyanis 6,5 evesen kezdi a sulit.

2020. ápr. 9. 09:34
 13/14 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem ma helyben, nem veszik fel az oviban januárban, annyira telített az összes ovi, hogy esélytelen, majd szeptemberben, tehát 3 év 8 hónaposan kezdhet. De a bölcsibe felveszik az fix, és maradhat ott addig. Ma el is intéztük a bölcsit.
2020. ápr. 9. 13:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Előző, nem, nem 2.5 lesz, mivel előző év aug 31-ig nem tölti be a 3-at.

Januárban tölti a 3-at, de ő csak szeptemberben kezdhet, tehát 3 év 8 hónapos lesz. Most így hogy a bölcsiben maradhat így jó, de akinek nincs bölcsi annak ez jó szívás..

2020. ápr. 9. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!