Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akiknek 3 évet betöltötte a...

Akiknek 3 évet betöltötte a gyereke, viszont nem ment oviba, csak 4 évesen, mi volt az ok?

Figyelt kérdés

Természetesen nem olyan gyerekre gondolok, aki tanév közepén tölti a 3mat, hanem aki aug 31-ig

Tudom hogy nyomós ok kell hozzá esetleg valami papír? Miért döntöttél így, hogy jobb, ha halaszt 1 évet?

2020. ápr. 6. 14:03
1 2
 11/13 anonim válasza:
70%
Sziasztok! Engem is nagyon érdekelne, hogy 2-3 évesen mik lehetnek az idegrendszeri éretlenség tünetei? Konkrétan mi különbözteti meg egy ilyen kicsi gyermeknél például az autizmustól? Vagy ekkor még bármi lehet és majd az idő eldönti?
2020. ápr. 6. 17:16
 12/13 anonim ***** válasza:
69%

3 évesen bölcsibe ment. Nem volt szobatiszta, nem beszélt. Nem hivatalos diagnózisa van autizmusról.

2019 januárban ment bölcsibe, szeptemberben meg oviba. Márciusban töltötte be a 3 évet.

(a bölcsibe kerülve pár napon belül megszólalt, augusztusban elhagytuk a pelust is.)

Szerencsés felzárkózott ebben a 2 dologban. Sok probléma van most is, főleg így, hogy nem járhat most közösségbe, de ez van. Sajnos nem tud beilleszkedni egyáltalán..

2020. ápr. 6. 17:59
 13/13 anonim ***** válasza:
70%

10-11, én nem gondoltam sose arra.

A neurológus igen, azért küldött neuropszichológushoz, de nem erősítette meg a gyanúját.

Furcsa kislány, tény és való. Az ovistársai is annak tartják, de ennek ellenére beilleszkedett, szeretik.

Nem lehet mindenki ugyanolyan.

Értelmes, okos, mellette borzasztóan makacs és nehezen kezelhető.

A szenzoros tüneteinek nagyrészét "levetkőzte". Dühkitörések gyakoriak (de nem erőszakos másokkal és adhd-t se igazoltak), de már nem szenzoros okból. Elképzelhető hogy minimálisan érintett, de azon túl hogy támogatjuk a beilleszkedését és továbbra is jár fejlesztésre (most sajnos nem), nem kutatunk tovább ilyen irányba.

2020. ápr. 6. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!