Csak nekem felháborító, hogy NEM zárnak be az óvodák?
En viszem az ugyeletbe a gyerekeket. Ferjem es en is kormanyhivatalban dolgozunk, nincs szabink.
Ameddig be nem zarjak visszuk oket, utana neg nagyszulokhoz.
A vírus terjedésének a lassítása a cél. Hogy minél kisebb csoportok és közösségek legyenek. Hogy ne legyen egyszerre sok beteg mert akkor bedől az eü. A vírus megállításához teljes vesztegzár és kijárási tilalom kellene, amit szerintem senki nem szeretne.
Ahhoz, hogy legyen vized, élelmed és áramod, nagyon sok embernek dolgoznia kell és nem mindenki tudja megoldani a gyerek felügyeletét.
Legyél belátóbb, gondolkozz józan paraszti ésszel. Türelem, tolerancia, fegyelmezettség. Ha erre most nem leszünk képesek, elszabadul a pokol.
Nem háborít fel, de én nem viszem. Aki teheti, nem fogja vinni így sem.
Egyébként pedig valamelyik válasz kapcsán: nem viszem boltba sem a gyerekemet. Azzal is segítesz, ha egyedül mész boltba.
Nem háborít fel, mert van annyi agyam, hogy felfogjam, hogy vannak olyan munkakörök, ahonnan nem lehet kiesni, és azoknak a gyerekeknek is lenniük kell valahol, akiknek a szülei ilyen munkakörben dolgoznak. Engem nem érint, én vírustól függetlenül is 100% home officeban dolgozom, vállalkozóként, plusz 14 hónapos kistesó is van, aki nem jár még intézménybe. Természetesen az óvodás lányom itthon van, amúgy már pénteken is itthon volt. De nem vagyok olyan ostoba és korlátolt, hogy ennél tovább ne lássak, és azon hisztizzek, hogy miazmár, hogy pl az orvos házaspár gyerekét beveszi az ovi ügyeletbe. Nekik nincs home office, és mostanában még többet fofnak melózni, mint amúgy.
Az már inkább gáz, hogy a sok zseni nyugdíjas tolong az auchanban meg a piacon, amikor ők a leginkább veszélyeztetettek. Meg hogy a gyeses anyukák hisztikéznek, hogy nem vihetik oviba a nagyot, mert úristen, mi lesz vele, hogy nonstop otthon van mindegyik gyerek, mit fog velük kezdeni, hogy fog velük bírni. Hát, ez no comment.
Szerintem inkább az a felháborító, hogy a repteret nem zárták még le! Naponta több gép jön halmozottan fertőzött területekről mint pl. Spanyolország és Franciaország. Hiába zártak be az iskolák, hiába ülünk mi otthon ha közben meg kintről folyamatosan hozzák be a vírust és terjesztik. Így kb sose lesz vége...
Azokról meg nem is beszélve akik még ilyenkor is kocsmákban meg plázákban töltik az idejüket... Ha itt nem lesz teljes határzár meg kijárási tilalom akkor hamarosan olyan bajban leszünk mint az olaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!