Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak nekem felháborító, hogy...

Csak nekem felháborító, hogy NEM zárnak be az óvodák?

Figyelt kérdés
Van, ahol ügyelet lesz! A drága jó szülők nem fogják fel, hogy mekkora a baj?
2020. márc. 15. 10:45
1 2 3
 1/21 TheSoldier ***** válasza:
93%
De bezárnak. Nyilván kell ügyelet,ahol kisebb csoportok lesznek. NEM tudja mindenki megoldani,hogy otthon legyen a gyerekkel
2020. márc. 15. 10:48
 2/21 anonim ***** válasza:
96%

Hogy jön össze a kettő???

A szülő nem zárhatja be az óvodát. És azért lesz ügyelet, mert vannak olyanok, akiknek muszáj, érted, MUSZÁJ dolgozni. Hogy legyen ivóvized, hogy kapj eü ellátást, ha megbetegszel, hogy legyen, aki eloltja a tüzet... Számukra valahogyan biztosítani kell a gyerekfelügyeletet. A legtöbb óvoda kizárólag az ő gyerekeiket fogadja.

2020. márc. 15. 10:49
 3/21 anonim ***** válasza:
87%

Baj, persze, de boltba kedves kérdező jársz? Mert akkor innentől fogva nincs miről beszélni...

Egyébként meg lehet, hogy óvodák, meg iskolák bezárnak, de a munkahelyek nem. Nagyszülőre ne bízd a gyereked, innentől fogva ha nem maradhatsz otthon, mert dolgozni kell, a nagyszülő nem jöhet szóba, mégis hová vidd a gyereked? Hagyd otthon egyedül? Te biztos egyébként is otthon vagy, tehát neked nem gond. De sokaknál igen!

Mondom ezt úgy, hogy mi mindketten dolgozunk a férjemmel, az otthondolgozás nem jöhet szóba, eddig ilyen esetben a nagyszülővel volt a fiunk. Most úgy lesz, mivel ő már 9 éves, hogy egyedül lesz itthon és nagyszülő bizony rá fog nézni, ő is jelentkezik a nagyszülőnél, viszont az én fiam már elvan egyedül, van telefonja, bármi van, szólni tud, a nagymama meg egyébként srégen szembe lakik. De ha óvodás gyerekem lenne, akkor nekem is gond lenne megoldani...

2020. márc. 15. 10:50
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem ülhet mindenki otthon. Bolti eladóknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek, rendőröknek, stb. muszáj dolgozni. Nekem a férjem irodai munkát végez, de vezető beosztásban, neki is be kell menni heti 2-3 alkalommal. És kell enni is és ha valóban hónapokról beszélünk, akkor nem lesz elég pl a hús akkor sem, ha tele van a mélyhűtőnk. Friss zöldség-gyümi is kell, még fagy éjjel, nem ültettünk semmit.
2020. márc. 15. 11:01
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Mesélj még kérlek.

Tudom, én választottam a munkámat, de gyerekorvos mellett vagyok asszisztens a férjem pedig pék....

Gondolom kenyeret is szeretnél még venni és az esetleges beteg gyerekedet is jó ha ellátja valaki.

2020. márc. 15. 11:07
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
Mert ha boltba mész, ki szolgál ki? Akik egyedül nevelik a gyereket, vagy ahol a szülőknek nincs lehetőség home office-ra, azoknak dolgozni kell, mert az élet nem áll meg, pénz kell a megélhetéshez, és ennyi.
2020. márc. 15. 11:09
 7/21 anonim ***** válasza:
14%

Engem nem háborít fel.

Az viszont annál inkább, hogy hétfőn kezdték a gyerekeim az ovit azután, hogy 2,5 hétig itthon voltak hányás-hasmenés miatt, erre csütörtökön kivitték őket az udvarra vékony pulcsiban és jól megfáztak

2020. márc. 15. 11:10
 8/21 anonim ***** válasza:
38%
Én szimplán hülyeségnek tartom, ezt mert így semmi értelme nincsen. Vagy be van zárva, vagy nincsen bezárva! Ennyi! Nekem anyukám óvónő, ő már az első percben megmondta, hogy ennek így semmi értelme nem lesz, mert úgysem akar senki sem otthon maradni a gyerekével... ez ugyanolyan, mint a nyári ügyelet, az is ragaszkodik az ügyelethez, aki otthon tud maradni a gyerekkel (pl. nem dolgozik, gyesen van, testvérrel van otthon stb.). Most is ugyanez, már pattognak a szülők, hogy ezt mégis hogyan képzelik és jelen állás szerint a 27 fős csoportból kettő gyerek kivételével mindenki igényt tart az ügyeletre.... és ez csak egy csoport, egy oviban.... Vicc. Szóval szerintem el kellene dönteni, hogy most akkor be van zárva vagy nincsen bezárva, mert ennek semmi értelme nincsen.
2020. márc. 15. 11:11
 9/21 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk gyesen lévők, sulis testvérrel rendelkezők, otthonról dolgozók nem vihetik. Mondjuk vicc, hpgy a piacokat nem zárják be és tülekednek a 60 év pluszosok Budapest közepén szinte.
2020. márc. 15. 11:16
 10/21 anonim ***** válasza:
86%

Bámulatos hogy nullára pontozzátok azt, aki le meri írni, hogy dolgoznia kell, ezért nem háborítja fel. Home office lehetőséggel dolgoztam a vírus előtt is, de eszembe nem lenne leszólni azt aki nem tudja hazavinni a munkáját.

Gondolkodjatok már emberek, és ne csak magatokról.

2020. márc. 15. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!