Csak nekem felháborító, hogy NEM zárnak be az óvodák?
Hogy jön össze a kettő???
A szülő nem zárhatja be az óvodát. És azért lesz ügyelet, mert vannak olyanok, akiknek muszáj, érted, MUSZÁJ dolgozni. Hogy legyen ivóvized, hogy kapj eü ellátást, ha megbetegszel, hogy legyen, aki eloltja a tüzet... Számukra valahogyan biztosítani kell a gyerekfelügyeletet. A legtöbb óvoda kizárólag az ő gyerekeiket fogadja.
Baj, persze, de boltba kedves kérdező jársz? Mert akkor innentől fogva nincs miről beszélni...
Egyébként meg lehet, hogy óvodák, meg iskolák bezárnak, de a munkahelyek nem. Nagyszülőre ne bízd a gyereked, innentől fogva ha nem maradhatsz otthon, mert dolgozni kell, a nagyszülő nem jöhet szóba, mégis hová vidd a gyereked? Hagyd otthon egyedül? Te biztos egyébként is otthon vagy, tehát neked nem gond. De sokaknál igen!
Mondom ezt úgy, hogy mi mindketten dolgozunk a férjemmel, az otthondolgozás nem jöhet szóba, eddig ilyen esetben a nagyszülővel volt a fiunk. Most úgy lesz, mivel ő már 9 éves, hogy egyedül lesz itthon és nagyszülő bizony rá fog nézni, ő is jelentkezik a nagyszülőnél, viszont az én fiam már elvan egyedül, van telefonja, bármi van, szólni tud, a nagymama meg egyébként srégen szembe lakik. De ha óvodás gyerekem lenne, akkor nekem is gond lenne megoldani...
Mesélj még kérlek.
Tudom, én választottam a munkámat, de gyerekorvos mellett vagyok asszisztens a férjem pedig pék....
Gondolom kenyeret is szeretnél még venni és az esetleges beteg gyerekedet is jó ha ellátja valaki.
Engem nem háborít fel.
Az viszont annál inkább, hogy hétfőn kezdték a gyerekeim az ovit azután, hogy 2,5 hétig itthon voltak hányás-hasmenés miatt, erre csütörtökön kivitték őket az udvarra vékony pulcsiban és jól megfáztak
Bámulatos hogy nullára pontozzátok azt, aki le meri írni, hogy dolgoznia kell, ezért nem háborítja fel. Home office lehetőséggel dolgoztam a vírus előtt is, de eszembe nem lenne leszólni azt aki nem tudja hazavinni a munkáját.
Gondolkodjatok már emberek, és ne csak magatokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!