Mit lehet kezdeni egy ilyen gyerekkel? Muszáj volt felvenni egy ilyen " beteg" gyereket? Nem nézik, mennyit ártanak ezzel a csoportnak?
A mi estetünk pont ellenkező. Fiam magasan funkcionáló auti, nem akarték integrálni, ovi nem fogadta volna ezzel a kóddal. Én viszont tudtam, hogy pontosan jót fog neki tenni ez az ovi (csakis ez, a többi nem), ezért nem kapott csak sni státuszt. ehhez kemény együttműködés, megértés, döntésem elfogadása kellett fentről. Tehát nem kell mindenkit integrálni! Tudom, hogy az óvónő nem örült, félt. Jelenleg elmondhatom , hogy a gyerekem a "kiskedvenc" rá sosem kell szólni, remekül működik, még a szomszéd csoport óvónője szívét is elnyerte.Elmondhatom, hogy fiamnál "jobb"gyerek nincs az oviban, max ügyesebb, mert mondjuk a másik biztonsággal szobatiszta, vagy ügyesen rajzol. Viszont viselkedésben tökéletes, együttműködő. És ez a lényeg. Őt például nem integrálták volna. Ami nagy hiba. Nem egyszerű ez.
az első a menetét jól leírta. Azt nem ismételem meg.
Nálunk is volt ilyen fiú, csak ő a kislányokat verte, nem mert a nagyobbakkal kezdeni... Muszáj volt felvenniük mert sehová nem fogadták, mikor iskolás korba lépett sikerült a nevelőanyjának beíratni egy speciális iskolába, de ott meg a sokkal rosszabb állapotban lévő gyerekek miatt visszafejlődött, pedig már sikerült elérni hogy szépen egyen egyedül és ne kakiljon be pl.
Ha annyira nem tetszik vidd máshová a gyerekedet, mondjuk ez szerintem a szülőnek probléma, a lányom pl már nem is emlékszik erre a fiúra, pedig ez csak a 2. év hogy nincs ott
Az én gyerekem sem szobatiszta biztonsággal lassan 5 évesen!!Ettől még senkinek sem árt.
Valószínű náluk majd most indulnak el a vizsgálatok, akkor majd kiderül integrálhatja e az ovitok avagy sem.
"Az én gyerekem sem szobatiszta biztonsággal lassan 5 évesen!!Ettől még senkinek sem árt."
Ne haragudj már, de te olvastad ez a kisfiú mit művel?! Ő igen is ÁRT a többi gyereknek, tör-zúz, veri a többieket. Ez nem normális!
Én beszélnék az óvodavezetővel, ha kell bemennék az önkormányzathoz és ha kell, akkor minden egyes nap bemennék és kiverném a balhét. Sőt, szólj a többi szülőnek is, fogjatok össze és közösen lépjetek fel. Nehogy már egy kis hülye gyerek miatt rettegjen az egész csoport, és emiatt mindennap sírva jön és megy a gyermekem.
Hol az óvónő, hogy megfogja a gyerek kezét, hogy beszéljen hozzá, hogy megölelje, megnyugtassa?
Átlagos gyereknél is ezt teszik, nála miért nem?
A kakis pisis cucc bármelyik nem szobatiszta gyerekre állna, sőt szobatiszták is baleseteznek néha.
Velük akart játszani—ez a gyerek félre van értve, persze hogy nem tud, hisz nem beszél, ezért frusztrált, ezért dühös. Képzeld már el, hogy az értelmed ép, de nem tudod megértetni magad, félreértenek, tartanak tőled... én is törnék zúznék, magambafordulnék.
Az én lányom pont ilyen volt(kivéve szobatisztaság), amíg nem tudott beszélni. Utána teljesen kisimult, bár néha még ideges, ha a másik gyorsan magyaráz és ő nehezebben talál megfelelő szavakat, és mire reflektálna már máshol tart a beszélgetés. Ilyenkor frusztrált.
Mellesleg az én gyerekem bölcsiben, ahol odafigyeltek rá egy cukorfalat volt, ahol nem, ott őrjöngött. Velem sosem bánt rosszul, mert figyeltem rá, ahogy a barátaimmal, vadidegen helyeken is teljesen rendben volt.
Együtt érzek a kissráccal, senkije sincs, akire támaszkodhatna, aki segítené, naná hogy ilyen. Mióta a gyerekem tud beszélni, azóta elfogadásra és segítésre tanítom. Te miért nem a tiédet? Halál boldog lenne az a gyerek, ha lenne valaki, aki tud beszélni, dirigálna neki játéknál, hogy úgy érezze részese a játéknak, lehetne mondjuk farmosaz játszani és ő a tyúk, fogócskázni, bújócskázni, építésnél ő adogathatná a kockákat..
Szerezzenek ped. asszisztenst mellé, ha az óvónő nem tud bevonni egy gyereket vagy toleranciát és helyes hozzáállást tanítani a többieknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!