Beleszólhat ebbe az ovónő?
Az ovódában a gyerek mosnak fogat. Itthon is mosnak. Este mindenképp, reggel bevallom sokszor kimarad mert örülök ha beérünk (nyilván azért is beszólnak ha keson megyunk). 6kor kelünk és 6.45kor már kb el kell indulnunk hogy odaérjek a melóba.
Ha tudunk reggel fogat mosni örülünk ha nem tudunk nem esem kétségbe (és általában nem tdunk) mivel az oviba ugyis mosnak napi ketto fogmosas meg szerintem elegendő. Na most az ovono folyton a gyerekkel uzenget hogy mossanaj reggel fogat meg hogy szerinte ez gond hogy nem mosnak, sőt szülőin is folyton alázza azokat a szülőket (persze nem név szerint) akik nem mosatják meg reggel a fogukat. Mi köze hozzá miért szól ebbe bele? A fogmosás nem hiszem hogy olyan dolog ami miatt meghalhat a gyerekem főleg hogy nem arrol van szó hogy egyszer sem mos egy nap hanen reggel egyszerűen elfelejtük a rohanásba
Nincs olyan hogy nincs idő fogat mosni. 2 percig kell mosni, rarakni a fogkrémet, utána obliteni, meg törölközni, minden egyben 3 perc.
Nálunk is sietős a reggel 3 gyerekkel, de reggeli utan irány fogat mosni, cipő, kabát, indulás ...
legyen szabály, hogy mire mennyi idő van, pl pisi-oltozes legyen meg 6:15ig, reggeli 6:30ig, fogmosás 6:35ig, cipő , kabát indulás
Szerintem igazad van.
Nem a gyerekre kell nyomást gyakorolni, megtudni a napi rutinját, hanem a szülőtől.
Egy 5 évesnek sem kellene olyan kérdéssel találkoznia(az óvónőtől), hogy miért nem csinálod otthon ezt vagy azt) Ennek a azülőn kellene csattannia.
Én pl együttalszok a gyerekkel, tudom, hogy bent tudják és nem helyeslik, de letojom.
Napi 2 fogmosás szerintem is elég, jobb lenne 3, de ez a legkisebb rossz, ami előfordulhat.
Az embereknek más fontos, nemrég olvastam itt, hogy szex előtt és szex után is kell zuhanyozni, különben igénytelen vagy, rajtam és egy emberen kívül mindenki alàtámasztotta..
Kivitelezhetetlen, mint az étkezések utáni fogmosás, csak aki nagyon ráér, az csinálja.
Az óvó néninek feladata a helyes napirendre és tisztálkodásra szoktatás. Ebbe szerintem belefér, hogy megkérdezi, mosott-e reggel fogat a gyerek, és beszélget velük arról, hogy ez fontos. De az problémás, hogy a szülőin ezt név szerint mondja, nem szabadna neki.
De egyébként egyetértek azzal, hogy rá kéne szoktatnod a gyerekeket, mert akkor lesz igényük rá később is, ha hozzászoknak. Mindenkinek arra van ideje, amit fontosnak tart.
"sőt szülőin is folyton alázza azokat a szülőket (persze nem név szerint) akik nem mosatják meg reggel a fogukat"
Nem nevezi meg őket!
Utolsó, felnőtt vagy? Van gyereked/gyerekeid? Van munkád? Van párkapcsolatod?
20 éves egyetemista szingliként én is a napi egy szexre szántam a napom nagy részét, amint lett más dolgom és/vagy együtt élős párkapcsolatom bizony visszaszorult, hogy minden szex előtt selymes legyek mindenhol, hogy előtte és utána is fürödjek. Képzeld, a felnőtt életet élő emberek(pláne akik napi 3x szexelnek egy szombaton) nem fürdenek csak ezért 6x aznap, plusz a reggeli tusolás, vagy az esti fürdés.. Nevetséges.
Ha rohadna a fogam, gyakrabban mosnám, hogy úgy érezzem teszek valamit, de héjj, a fogak állapota nem fogmosás hanem genetikai kérdése, 3 lyukas tömött fogam van majd 30 évesen, pedig napi 1x mosok fogat. Ezek is fogszabályozás meg terhesség során jöttek össze. Reggelente van szájszagom akkor is, ha mostam fogat, amint eszek elmúlik.
Nem izgat, hogy a gyerekem mások értékrendje szerint neveljem én lerendezném az óvónővel, hogyha észrevétele van, velem beszélje meg, ne a gyerekre gyakoroljon nyomást, hogy olyan dolgokat tartson fontosnak, amit mi itthon nem teszünk. A napirendjüket az oviban kell kialakítani, otthon a szülő dolga.
Ha vegánok lennénk és a húsevés fontosságáról prédikálna, vagy ha zsidók lennénk, és a sertéshúsban található fontos tápanyagokról vagy a dolgos szombat fontosságáról, esetleg iskolában a házasság utáni szex fontosságáról, vagy környezetvédő családnál a használt ruhák ellen prédikálna, mindenki fel lenne háborodva. Az emberek még most sem tudják, mibe szólhatnak bele és mibe nem.
5,5 éves, van, hogy egy egy nap teljesen kimarad a fogmosás, rengeteg édességet eszik, a fogai hibátlanok, szájszaga sosincs.
Nálunk ebéd után oviban rögtön mennek fogat mosni, ami nem helyes, félórát várni kellene de nincs idő.
Én gyerekemnek gyenge a zománc, védjük, óvjuk de megmondta az orvos hogy 2x elég mosni egy nap és ne mosson rögtön evés után, mert akkor csak rosszat teszünk a fogzománcnak, tényleg várni kell egy félórát legalább.
Az sokkal fontosabb hogy hogyan mossa a gyerek, kialakuljon a megfelelő technika és az sem árt ha normális fogkrémmel mosnak fogat, nem olyan gyümis sz@rral, ami az oviban is van nálunk.
Szerintem elég paraszt, hogy emiatt szól.
Amúgy ismerősömnek a fogorvosa mondta, hogy az esti fogmosás a fontosabb és a reggelinek lényegében nem sok értelme van. Feltéve, ha az ember már nem eszik este fogmosás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!