Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Aki most ballagott az oviból,...

Aki most ballagott az oviból, viszont a szülei dolgoznak, azt hova rakják nyáron, ha nincs rokon vagy bébicsősz, aki vigyázhatna rá? Mert oviba már nem, iskolába viszont még nem mehet, gondolom.

Figyelt kérdés

2019. aug. 8. 19:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Oviba. A nevelési évnek augusztus 31-én van vége és szeptember 1-jén kezdődik a következő (tan)év.

Az, hogy volt ballagási ünnepség, még nem jeleni azt, hogy nem óvodás a gyerek. Aug. végéig az.

2019. aug. 9. 08:39
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

Azért ballagnak júniusban mert az az utolsó pont amikor még mindenki ott van, ráadásul nálunk a testvérsuliból az elsősök is szoktak jönni. Utána már sokan egész nyáron nyaralnak, nem lehetne összevadászni a gyerekeket/szülőket.

A gyerekeknek szerintem nem gond, hogy ballagás után még járnak... Általában amúgy se a saját csoportjában van, mert ügyelet van, összevont csoport stb. Olyan mintha nyári "táborba" lenne.

2019. aug. 9. 08:43
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Így van. A gyerek nem hülye, megérti, hogy a ballagási ünnepség május végén van, de attól még szeptemberig kell járnia valahova, ha a szülő nem tudja megoldani egész nyárra a felügyeletét. De attól még tudja, hogy szeptemberben iskolába megy.

Nem olyan bonyolult ez szerintem...

Nyilván nem lehet augusztus végén tartani a ballagást mikor a fele csoport nyaral meg itt-ott van, mamánál stb.

2019. aug. 11. 11:24
 14/19 anonim ***** válasza:
5%
Van óvoda nyáron is, bár azért az utolsó héten illik nem vinni a ballagókat-hogy ne az oviból essen át szinte a suliba. Bár ilyen eseteket is bőven láttunk.
2019. aug. 12. 13:02
 15/19 A kérdező kommentje:

"az utolsó héten illik nem vinni a ballagókat ... Bár ilyen eseteket is bőven láttunk"

Mivel bőven vannak, akik dolgoznak - pont róluk szól a kérdés.

2019. aug. 13. 09:17
 16/19 anonim ***** válasza:
39%
Nem is tudtam, hogy illetlenseg, hogy évi 24 nap szabiból nem tudtam kigazdálkodni augusztus utolsó hetét, miután az ovi amúgy is 5 hétig zárva volt nyáron.
2019. aug. 20. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:
13%
Sosem értem az ilyen kommenteket, aki a nyári 5 hét ovi zárást nem tudja megoldani, az mit fog csinálni ha iskolás lesz a gyerek a 11 hét szünettel?
2019. aug. 20. 10:21
 18/19 anonim ***** válasza:
33%
Akkor próbáld értelmezni, amit írtam, az 5 hét zárást megoldottam, a plusz indokolatlan távollétet nem. De köszönöm az aggodalmad, azóta már öt éve iskolás a nagyobbik gyerekem. Az iskolának van nyári napközije, voltak nyári napközis táborok is, és a szabadságom is több lett, plusz mire másodikos lett, anyósom is nyugdíjba ment.
2019. aug. 21. 07:10
 19/19 Andi80018 ***** válasza:
26%
Nagyon túl van ez már reagálva, nem tudom, mit kell ezen pörögni. Simán mehet oviba iskoláig, semmi baja nem lesz a gyereknek, sőt, van társaság, játszanak, ő nem fogja kényszernek megélni egyáltalán. Az ember dolgozik, és kész. Hétvégén otthon van, majd suli. Az is tök lájtos, főleg, hogy az első héten ebéd után el is kell hozni. Én nem értem, miért olyan nagy bűn ez.
2019. aug. 21. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!