Aki most ballagott az oviból, viszont a szülei dolgoznak, azt hova rakják nyáron, ha nincs rokon vagy bébicsősz, aki vigyázhatna rá? Mert oviba már nem, iskolába viszont még nem mehet, gondolom.
Oviba. A nevelési évnek augusztus 31-én van vége és szeptember 1-jén kezdődik a következő (tan)év.
Az, hogy volt ballagási ünnepség, még nem jeleni azt, hogy nem óvodás a gyerek. Aug. végéig az.
Azért ballagnak júniusban mert az az utolsó pont amikor még mindenki ott van, ráadásul nálunk a testvérsuliból az elsősök is szoktak jönni. Utána már sokan egész nyáron nyaralnak, nem lehetne összevadászni a gyerekeket/szülőket.
A gyerekeknek szerintem nem gond, hogy ballagás után még járnak... Általában amúgy se a saját csoportjában van, mert ügyelet van, összevont csoport stb. Olyan mintha nyári "táborba" lenne.
Így van. A gyerek nem hülye, megérti, hogy a ballagási ünnepség május végén van, de attól még szeptemberig kell járnia valahova, ha a szülő nem tudja megoldani egész nyárra a felügyeletét. De attól még tudja, hogy szeptemberben iskolába megy.
Nem olyan bonyolult ez szerintem...
Nyilván nem lehet augusztus végén tartani a ballagást mikor a fele csoport nyaral meg itt-ott van, mamánál stb.
"az utolsó héten illik nem vinni a ballagókat ... Bár ilyen eseteket is bőven láttunk"
Mivel bőven vannak, akik dolgoznak - pont róluk szól a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!