Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 40+os anyukának babát örökbe...

40+os anyukának babát örökbe adni?

Figyelt kérdés

Levelezek egy nővel akik örökbe fogadnának, kedves, aranyos stb de 46 éves lesz lassan. A párja kicsit fiatalabb...

14 lenne a gyerek amikor ő 60...

2019. jan. 22. 19:37
1 2
 11/14 Voyager33 ***** válasza:
75%
4es válaszolónak miért olyan nem történt még soha hogy vkinek a vérszerinti szülei haltak meg s maradt árván? A gyerekkori barátnőm édesanyja 40 évesen halt meg rákban akkor 16 évesek voltunk. Tehát igen korán 24 évesen szült. Tragédiék mindig vannak s lesznek. Van aki 90 évig él van aki 30 ig... Ezt senki sem döntheti el előre. Ilyen alapon senki se vállaljon gyereket
2019. jan. 25. 06:12
 12/14 anonim ***** válasza:
36%

Igaz, hogy bármi megtörténhet a fiatal szülőkkel is. Én is ismertem olyat, aki 30 évesen meghalt balesetben, és olyat is, aki 90 évesen még naponta biciklizett. Valljuk be, mindkettő inkább kivétel. Attól, hogy ismerünk ilyen kivételeket, az átlag életkor, és az egészségesen megélt idő még nem változik. Lehet a gyereknek szerencséje, de statisztikailag sokkal nagyobb esélye van korán elveszíteni a szüleit, és ha ez elkerülhető, miért kellene kockáztatni? Hiába felnőtt, az sem mindegy, hogy 20 évesen marad magára, amikor még nagy szüksége van a család támogatására, vagy 30 évesen stabil egzisztenciával, saját családdal.

Annyira sokan nem szülnek 40 felett, 45 felett pedig már nagyon ritkán.

Mivel a gyereknek keresnek családot és nem fordítva, teljesen elfogadható, hogy meghúznak egy korhatárt, ami felett a szülő nem kaphat csecsemőt. Akármilyen jó emberről és jó szülőről van is szó, az ennél nagyobb korkülönbség csak feleslegesen nehezítené a gyerek életét (és a szülőét is).

2019. jan. 25. 09:21
 13/14 anonim ***** válasza:
25%
45 évesk orig vagy 55 évesk orig lehet örökbefogadni.mivel sok nő szül 40 felet,örökbefogadás lehetséges
2019. jan. 25. 17:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 27 vagyok , pont ezért kezdtem el, hogy ne legyen nagy a korkülönbség. Attól még, hogy nem lehet vér szerinti gyerekem egyszer majd egy szív szerinti baba anyukája lehetek még fiatalon:) De szerintem azzal sincsen semmi gond, ha valaki már elmúlt 40, sokan természetesen úton is ekkora vállalják. Persze jobb ha még fiatal de ez ne legyen szerintem kizáró tényező, szeresse nagyon ez a lényeg ugyis :)
2019. jan. 30. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!