Gyámság vagy örökbefogadás?
Sziasztok.Olyan helyzetbe kerültem,hogy testvérem gyerekének a gyámja leszek.Jár valamilyen támogatás?Örökbe is tudom fogadni?
Ne értsétek félre nem a pénz a lényeg csak mi se vagyunk milliomosok meg ha jár valami akkor az csak jó.
Mennyi idős?
Örökbefogadni akkor tudod , ha testvéred , ( és az apa , ha rajta van a születési anyakönyvi kivonaton ) lemond róla.
Ha örökbefogadod, és dolgoztál, akkor kapsz rá gyedet, ha nem dolgoztál , akkor gyest meg családi pótlékot. Semmi extra nem jár miért mit gondoltál?
Az megint más, valaki hivatásos nevelőszülő, de én úgy tudom egy családtag nem lehet.
5 éves.Apa nincs.Anya le fog mondani róla.
Csak azért volt ez a kérdés mert faluban lakok és ott megy a mende monda,hogy másnál is volt hasonló és kapott valamilyen támogatást.
Családi pótlék és családi adókedvezmény mindenképp jár. Az összege attól függ, van-e már saját gyereketek, és ha igen, hányan vannak.
Az önkormányzatot is érdemes megkérdezni, anyagi helyzettől függően lehetnek segélyek, de ez nem jár automatikusan. Ha örökbe fogadjátok, azzal a gyerek jogilag a saját gyereketekké válik, ugyanazok lesznek a jogaitok és a kötelezettségeitek, mintha te születés volna.
Ha a gyámja leszel, akkor nem lesz örökbeadható, így nálad maradhat.
Csakádi pótlékot akkor is tudsz rá igényelni.
A gyámságot sokkal könnyebb elintézni (és gyorsabb, mint az örökbefogadás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!