Van olyan, hogy valakit előnyben részesítenek az örökbefogadásnál?
Én az anyagi részére gondoltam.Én konkrétan arra írtam,hogy remélem ilyen nincs.
Nem a korra.
Protekció.
A világon mindenhol jelen van (bölcsis felvétel, iskolai osztályzat, állásinterjú stb.)..miért gondolja bárki hogy az örökbeadásnál nincs?! Ha én lennek az egyik főmufti aki dönt hogy ki kihez kerül, és a testvérem is a listán van akkor evidens hogy igen, bevallom, bürokratikus szemhunyás és előreveszem. Ahogy MINDENKI ezt tenné.
Illetve: ez már nekem sem olyan evidens hogy előrevenném, de bizony szoktak a várakozók felajánlani az alapítvanyvezetőnek kis támogatást, persze kis gyorsított eljárást remélve. Ez is a való világ.
De igen, van ilyen. Nyílt örökbeadásnál a vér szerinti anya dönthet, hogy kinek adja a gyerekét. Ha egy pár szimpatikus neki, választhatja őket akkor is, ha csak egy hónapja várnak, míg más évek óta. Nyílt örökbeadásra és örökbefogadásra azonban nem mindenki vállalkozik. Abban az esetben, ha a felek nem kapnak információt egymásról, titkos örökbefogadásról van szó. Ilyenkor a vér szerinti szülőnek nincs beleszólása, hog kihez kerül a gyerek, és nem is tud róla. Mivel nem ő választ, a soron következő kapja, természetesen amennyiben minden feltételnek megfelelnek és elfogadják egymást. Vannak kivételek: a rokonok és nevelőszülők előnyt élveznek. A házaspárokat is mindig előnyben részesítik a nem hazásokkal (egyedülállók, meleg párok, élettársak stb.) szemben. Az örökbefogadók bármikor visszautasíthatják a kiajánlott gyereket, és ilyenkor nem kerülnek vissza a sor végére.
A tegyeszesek, ügyintézők, nevelők stb. tehát nem kerülhetik meg a meghatározott szabályokat, és nem adhatják a gyereket valakinek csak azért, mert úgy látják jónak. Az alkalmassági vizsgálaton minden fontos körülményt megnéznek, és ha valaki alkalmasnak bizonyul, attól kezdve egyformán kezelnek mindenkit. Egyedül a vérszerinti szülő dönthet másképp, de ő is csak olyan párnak adhatja a gyereket, akik részt vettek a tanfolyamon és az alkalmassági vizsgákon, és egy nyílt örökbefogadással foglalkozó alapítványon keresztül fogadnak örökbe.
Inkább a megye számít.pl pest megyében sokkal többet kell várni mint itt nálunk.
Attól is függ mennyi gyereket ajánlanak ki.decemberébe sok volt meg év elején is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!