Azok, akik örökbefogadás mellett döntenek, de nem azért, mert nem lehet saját gyerekük, hanem mert ezt jobbnak tartják, mi az okuk rá? (Nem jótékonysági oldalról nézve! )
Azt a választ ne írják be, kérem, hogy azért, mert ezzel megmentenek egy árva gyereket, jó szándékból stb., mert ez nem mondja meg azt, hogy azt a természetes ösztönt, amit egy ember, főleg egy nő (anya) érez arra, hogy gyereket szüljön, a méhében növessze, majd szoptassa, miért dobja sutba.
Illetve az apuka azt a szintén természetes ösztönt, hogy a saját génjeit továbbörökítse, szintén miért dobja sutba.
Egy szóval nem mondtam, hogy a szülés és gyereknevelés primitív dolog! Ez az egyik, a másik hogy ahhoz, hogy az én édesanyám nagyon akart engem úgy döntött szülni fog, semmilyen kapcoslatban nem áll azzal, hogy ÉN nem fogok. Vagy csak azért, mert ő szült, nekem is kell és már nyugodtan a másikhoz lehet vágni, hogy “Bezzge, ha te a anyad nem szült volna meg”??!! Hát nem, képzeld csak ez már valóban primitívség! Te vagy az élő példája, aki itt ertetlenkedik, hogy sok nő miért fogad örökbe szülést helyett, miért vállal 0 vagy “csak” egy gyereket és aki más helyett akarja eldönteni, hogy miért “kell” gyereket szülni és más helyett dönti el, hogy mi teszi teljessé az ember életét!
Felejtsd már el a gyerekvállalás kapcsán azt a szót, hogy kell. NEM KELL!! Ez egy OPCIÓ, amivel vagy el az ember vagy nem! Ebben mit nem tudsz felfogni?? Szerinted csak egy gyerekkel lehet magunk után hagyni bármi hasznosat, értékeset?! Elég szegényes felfogásod életed lehet, ha te a gyerekcsinalason nem látsz tovább és ez jelenti eletet közepét és beteljesülését. Elmondom neked gyereket BÁRKI tud csinálni, nem kell ahhoz semmiféle tudomány h szétted a lábad, ellenben például, ahhoz hogy keményen tanulj, elvégezz 1 vagy több egyetemet, nyelvet tanulj, nyelvvizsgát szerez és olyan munkát végez, ami a társadalom számára hasznos, az ezerszer keményebb meló. Azt már nem ered el egy láb szétdobással! Szánalmas és egyben felháborító is a stílusod, ahogy itt meg akarod magyarázni, hogy igen is kell szülni és igen is mkndenki életet az teszi teljessé.
A saját nevedben nyilatkozz, más életéről meg szépen szállj le! Kaptál választ, hogy ki miért adoptal szülés helyett, nem is egyet és teljes nem érthető és logikusok érvek álltak bennük. Fogadd el és lépj tovább!
Na jó, most már bizonyos, hogy te vagy IQ-szegény unatkozó troll vagy, vagy szimplán valami nem stimmel az emeleten, mert én nem akarom elhinni, hogy valaki lehet ilyen szinten ostoba.
És akkor mi van, ha arra IS használhatja azt s bizonyos szervet, hogy gyereket nemzen/szüljön??! Te nem érted mit jelent az, hogy SZABAD akarat, szabad döntés és hogy opció, ami közül választhatsz. Óriási logikai bukfenc az egész meglátásod erről a dologról, de beléd kár a szó, mert nyilvánvalóan csak az a jó, amit te annak gondolsz, más véletlenül sem létezik. NINCS olyan, hogy kell! Semmit nem kell megcsinalni, ami nem kötelező és nem is akarod. Nem hiszem el, hogy ezt nehéz lenne felfogni. Minden ember ezen a földön választhat, hogy gyerekkel vagy anélkül akarja-e leélni az eletet, totál mellékes, hogy elvileg mire való a nemiszerve. Arra használja, amire a világon csak akarja es valljuk be, nagyon sokan a szexre használják, védekezéssel, gyerekcsinalas nélkül! Ez van, próbáld meg feldolgozni, mert ezen soha nem fogsz tudni változtatni.
Arra meg inkább no komment, hogy az opció szó esetén neked az jut eszedbe, h a szemünk is opció és akar ki is szúrhatjuk....:DD Életemben nem hallottam még ennél nagyobb baromságot. És akkor most még szepen fejeztem ki magam...! A látás egy adottság, ami sajnos ettől független nem mindnekinek adatik meg, de ahhoz hogy valaki boldog és teljes eletet tudjon élni, nagyon is szükséges látni!! Ellenben teljes és boldog eletet tökéletesen lehet gyerek nélkül is élni!
Visszaterve az eredeti kerdesre nekunk 4 gyerekunk van:
- Eloszor ikrek szulettek es oket beranya horda ki (kulfoldon) mert olyan autobalesetem volt par eve, hogy eselytelen kihordani egy terhesseget. Ezt eleinte sajnaltam, de aztan rajottem, hogy igy is teljes erteku anya lehetek, es a csaladom is az!
- A harmadik es negyedik gyerekunket orokbe fogadtuk 1-1,5 eves korukban.
Irtam, hogy eleg sulyus baleset az oka, meg most is bicegek, de nem keserit el a dolog, igy is nagyon boldogok vagyunk!
Én arra gondoltam, hogy minek pottyantson a világra mégegy éhes szájat; és akkor inkább segít valakin, aki már van.
Vagy nemtom pl esetleg hogy nem akar valami genetikai rendellenességet esetlegesen továbbörökíteni, továbbadni.
Hu, elég sok okot tudnék felsorakoztatni.
Olyan társadalomban élünk, ahol ciki kimondani azt, hogy a várandósság macera, és nyűg, és sok esetben átszenvedett X hónap, ami próbára tesz minden kapcsolatot. Helyette azt látjuk mindenhol, hogy a kismamák áldott állapotban vannak, milyen jó nekik. Annál a résznél mindenki befogja a fülét, hogy átokádják az első trimesztert..
Ez persze csak egy, egy új kis életért elviselhető nyilvánvalóan, de beszéljünk a szülés utáni pszichés rizikóról, a depresszióról, mentális betegségekről, amiket szintén nem vesz komolyan a társadalom. A depis kismamára rávágják, hogy biztos megbánta a gyereket, egye meg amit főzött, pedig ez egy valódi betegség, ami a hormonváltozások ágyán fejlődik ki, és kezelhető lenne szakszerű ellátással. És nem fetétlenül a gyermekágyi pszichózisról beszélek, hanem az "egyszerű" szülés utáni depiről, ami sok esetben váláshoz is vezethet.
Beszélhetünk még az EÜ ellátásról, ahány nő, annyi horror szülős sztori kering a neten. Magamtól ezt nem vállalnám. Az egész szülés egy nagy lutri, már akkor sem biztos, hogy megjelenik az orvosod, ha teletömöd a zsebét jól..
Egyébként mindemellett nekünk a családban van mentális betegség, pszichiáter szerint semmi tünetem nincs, de a családban előfordult betegség miatt nekem pl. 1% helyett 10% esélyem van skizofréniára, amit triggerelhet a terhesség, ezt nem szeretném megkockáztatni.
Emellett rengeteg árva gyerek van hazánkban is, és a világban mindenhol, minden gyerek megérdemli az esélyt a jó életre, minden kisgyereknek joga van szerető családban felnőni. Ha az anyuka tud felelős döntést hozni azzal, hogy örökbeadja, akkor a gyereket vállalók is gondolkozzanak el azon, hogy egy túlnépesedett bolygón lehetőség van felelős döntés meghozására is, ami nem feltétlenül a saját baba.
Voltam bébiszitter, 1 év után kénytelen voltam otthagyni, mert túlságosan elkezdtem kötődni a babához. Akkor jöttem rá, hogy tudnám szeretni más babáját is, nem muszáj saját magamból kipréselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!