Jogos, hogy a gyámhivatal elakarja venni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Húgomnak van két gyereke, egy 3 és egy 4 éves. A probléma az, hogy a gyámhivatal folyton rá van szállva, plusz a gyerekek apja, aki arab. Mindig elakarja vetetni. Húgom apámmal él és a családdal egy nem túl nagy panel lakásban. A nagyobbik gyerek apámmal, a kisebbik húgommal egy ágyban. Van egy gyerekágy amiben egyik sem akar aludni. A falak összevoltak firkálva, amire felszólítottak minket és le is lett festve. Erre előjöttek most ezzel, hogy a gyerekeknek külön ágy kell, és vegyünk az amúgy se nagy házba, meg egy gyerek ágyat...amiben persze senki se akar majd aludni. Ma bementek húgomhoz az iskolába, hogy hagyja abba és dolgozzon, holott előtte ők ajánlottak, hogy tanuljon meg valamit és mellette keressen munkát.

Továbbána határidőt péntekre adták meg, ha nincs meg az ágy...elveszik a gyerekeket. Nem mondom, hogy gazdagok vagyunk, de hiányt sem szenvednek a gyerekek. Valamint, mint kiderült, elvennék őket gyermekotthonba, a gyerekek képeit már ezelőtt egy gazdag családnak mutatták, akik pedig egyből örökbe is fogadnák...Így felgyorsítva a dolgokat.

Kérdésem az lenne, hogy ez most így jogos, hogy egy ágy miatt, elveszik a gyereket a családtól, anyjától és egyből odaadják őket vadigeneknek?

2018. szept. 10. 14:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk az csak szerintem para, hogy a gyerekek a szülővel/NAGYSZÜLŐVEL alszanak EGY ÁGYBAN? Mert szerintem ez NAGYON nem oké.
2018. szept. 10. 21:51
 22/28 anonim ***** válasza:
17%
Azért az, hogy a fenti válaszom csak 55%-ban hasznos, arra enged következtetni, hogy itt néhányak fejében valami óriási probléma van.
2018. szept. 10. 22:45
 23/28 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem meg a tiedben van. Velünk is együtt alszik a gyerek, nem azért, mert nincs ágya, sőt, szobája is van, de igényli, nekünk pedig nem okoz problémát, továbbá ha nem is szélsőségesen, de a válaszkész neveléssel értünk egyet nagyrészt. És ez még nagyon sok családban így van.

(Mielőtt még jönnének a szokásos okos okfejtések: köszönjük, rendben van a szexuális életünk, és nem, nem a gyerek mellett szexelünk, még csak nem is egy szobában vele)

2018. szept. 11. 08:00
 24/28 anonim ***** válasza:
48%
Aha csak az egyrészt más, hogy a gyerek alHAT Veletek ha akar mint az, hogy nincs egy saját ágya, másrészt az sincs rendben. Olvass utána!
2018. szept. 11. 08:14
 25/28 anonim ***** válasza:
76%

73% os, ertelmezo olvasas : a kerdezo ( a kamuzo ) irja, hogy van sajat agya.

A 7 eves keresztfiam a nagypapaval alszik egy agyban. Van sajat agya , es normalis csalad, de a gyerek ott szeret, pont.

2018. szept. 11. 08:39
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan én ezt nem értem. Volt egy szomszédom olyan putriban tartotta a gyerekét hogy csodálkoztam tényleg miért nem veszik el az ilyentől a gyereket. Állandó ordítozas ment hajnalokig, akkor hajnal 3-kor vitték sétáltatni a gyereket aki három éves sem volt. Ez rendszeres volt. Ablakaikat kiverték veszekedés közben sorolhatnám. Vicc egy ágy indok lehet arra hogy elvegyenek egy gyermeket a családjától. Ha az ilyenektől nem veszik el nem értem hogy a testvéredtől miert vennék el.Ez nem lehet ok.
2018. szept. 11. 09:16
 27/28 anonim válasza:
Engem amikor ilyen kis dolgok miatt elakartak vinni szószerint felültem a vonatra és azt terveztem hogy elmenekülok az országból a folyamatos üldöztetések elől de félúton leszálltam a vonatról
2020. ápr. 17. 13:52
 28/28 A kérdező kommentje:

Igaz régen nem válaszoltam.

A kérdés nem volt kamu.

Apám segít a gyerekek nevelésében, az arab apának azóta családja van Németországban.

A szexuális életüket nem tartottam számon, valahogy jöttek egymás után.

Végül meglett a második ágy, és nem lett a dologból semmi tudtommal.

Húgom mondta el anno nekem így, én meg pillanatnyi értetlenkedés során írtam ki a kérdést.

Nem tudom mi volt ebből igaz vagy mi nem, csak tényleg durva, hogy apróságok esetén is rászálnak egy anyára, máskor meg leszarják azokat a gyerekeket akik, mint írva volt putriban élnek.

Barátnőmnek is van egy ismerőe, aki így él sok testvérével, se normális fürdőszoba, víz se igazán, aztán semmi.

Na mindegy, lényeg a lényeg, hogy nem lett következménye végül a dolognak.

A gyerekek jól megvannak, a nagyobbik pedig már elkezde az iskolát is.

2020. nov. 13. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!