Jogos, hogy a gyámhivatal elakarja venni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Húgomnak van két gyereke, egy 3 és egy 4 éves. A probléma az, hogy a gyámhivatal folyton rá van szállva, plusz a gyerekek apja, aki arab. Mindig elakarja vetetni. Húgom apámmal él és a családdal egy nem túl nagy panel lakásban. A nagyobbik gyerek apámmal, a kisebbik húgommal egy ágyban. Van egy gyerekágy amiben egyik sem akar aludni. A falak összevoltak firkálva, amire felszólítottak minket és le is lett festve. Erre előjöttek most ezzel, hogy a gyerekeknek külön ágy kell, és vegyünk az amúgy se nagy házba, meg egy gyerek ágyat...amiben persze senki se akar majd aludni. Ma bementek húgomhoz az iskolába, hogy hagyja abba és dolgozzon, holott előtte ők ajánlottak, hogy tanuljon meg valamit és mellette keressen munkát.

Továbbána határidőt péntekre adták meg, ha nincs meg az ágy...elveszik a gyerekeket. Nem mondom, hogy gazdagok vagyunk, de hiányt sem szenvednek a gyerekek. Valamint, mint kiderült, elvennék őket gyermekotthonba, a gyerekek képeit már ezelőtt egy gazdag családnak mutatták, akik pedig egyből örökbe is fogadnák...Így felgyorsítva a dolgokat.

Kérdésem az lenne, hogy ez most így jogos, hogy egy ágy miatt, elveszik a gyereket a családtól, anyjától és egyből odaadják őket vadigeneknek?

2018. szept. 10. 14:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Mutass már egy hivatalos papírt (neveket kitakarva) mert a fogalmazásod és helyesírásod alapján ez egy unatkozó tini firkálmánya. Kérlek mutasd meg, hogy én egy rosszindulatú dög vagyok, te pedig igazat mondasz.
2018. szept. 10. 15:50
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora a lakás? Hányan élnek ott?
2018. szept. 10. 15:57
 13/28 A kérdező kommentje:

11/12

Bocs, hogy telefonról saját es öcsém ügyeit intézve nem volt se kedvem, se időm jobbra. Nem hivatalos vagy bármiféle komolyabb szöveg írására igyekeztem. Szimplán a hirtelen és váratlanul jött infókat próbáltam bepötyögni. Hivatalos papírt meg szívesen küldök neked privátban - ha lehet - a feljelentésről, ha ez negnyugtatná pici szíved.

2018. szept. 10. 16:07
 14/28 A kérdező kommentje:
Amúgy a lakás kb. 54 nm. Ott él apám, húgom, a két gyerek optimális esetben. Viszont ez itt megint komplikáltabb. Öcsém nagyszüleimmel élt, de ők elhunytak. Nyár óta ő is hazaköltözött. Anyám, meg akitől apám elvált, ugyanúgy feljár és ott alszik sokszor...én pedig, ha éppen hazaugrok Pestről. Szóval eléggé sokan. Viszont van egy másik házunk, ahová azért nem engedték húgomat a gyerekekkel, mert nem lenne a háztartásban olyan, aki keresettel rendelkezik.
2018. szept. 10. 16:11
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a hugod? Nálunk is van olyan a családban, akihez kijár a gyámhivatal, de tényleg oka van. Mondjuk én azt tapasztaltam, hogy segítenek, tanácsokat adnak. Megmutatnak olyan lehetőségeket, amikről nem is tudtuk, hogy léteznek. Szóval a család anyagi helyzetét próbálják segíteni.
2018. szept. 10. 16:55
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha apuka ekkora tetű, akkor nem lehet h a gyámügyesek nem is gyámügyesek, csak mondjuk az apa így akarja elérni, hogy az anya átadja valakinek a gyerekeket? Mert ezamúgy a sztori így tényleg egy fszság, ha a gyerekek tiszták, rendezettek, van hol lakni, van fűtés télre, melegvíz stb, akkor a gyámügy leszar mindenkit.
2018. szept. 10. 17:12
 17/28 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én személyesen nem tudom. Fogalmam sincs, hogy tényleg ennyire negatívan állnak hozzá a gyámhivatalból, vagy húgom túlozza el a dolgokat. Amiket így hallottam léptek meg engem elég durván. Meg úgy máskor is amikor meséli ezeket a dolgokat. Amúgy húgom most 22.
2018. szept. 10. 17:16
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
lehet egy indiszkrét kérdésem? Ha anyuka nem dolgozik miből tartja el a gyerekeket?
 19/28 anonim ***** válasza:
89%
A sztoriban a legviccesebb hogy gazdag családoknak mutogatják a gyerekek fényképeit
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Jaj angyalom dehogy jársz te egyetemre.. ha olyanok a körülmények, akkor elvehetik, de ez nem az. A gazdag családnak mutogatják - hangosan felröhögtem. Most vagy a ‘hugod’ kamuzik, vagy te, vagy tényleg a gyámhivatalosok nem azok csak apuka küldte őket.

Másik: arab apuval az első gyerek után hol laktak? Azt írtad a nagyobbikat epvették egy időre. Hogy lett a másik gyerkőc? Olyan furamura a sztorid, hogy csak na..!

2018. szept. 10. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!