Hogyan tudom a nevemre venni a gyermekeimet? 34N
Van két fiam. A volt férjem "örökbefogadta" őket, mikor összeházasodtunk, így a nevére kerültek. Elváltunk. Új férj. Új nevem lett, ami Füzessy. Át szeretném a saját nevemet írattatni Füzire (mivel Kelemen, amit utálok, de Füzessy nekem flancos, a Füzivel megbékéltem).
A nevemre szeretném venni a fiúkat úgy, hogy az anyakönyvi kivonatból is eltávolodjon a volt férjem neve.
A menete az, hogy
1. megváltoztattatom a saját nevemet,
2. bíróságon kérem, hogy exférjem mondjon le róluk,
3. nevemre veszem?! őket? A 3. pontot hogyan?
Füzi névre szeretném őket.
Az apához mit írnak be az anyakönyvbe? Az anyja leánykori nevénèl Kelemen fog maradni?
Te leszel az ezredik apjuk ha nem figyelsz, vigyázz te szent ember! Maradj a témánál! Akkor úgy érdemes a célt elérni, hogy "csak" nevet módosíttatok nekik a sajátom szerint, miután nekem megvan?
Le tud úgy is mondani, hogy "kitalált" személyt írnak be az apuka helyére? Az anyuka nem tudja a nevére venni a gyerekeket, csakátneveztetni azonos névre a sajátjával?
Jó neked, hogy így válogatsz, mi legyen a vezetéknevetek.
Nekem sem tetszik a sajátom, mégis megbékélek vele. Ha az új férjed a nevére veszi a fiúkat, akkor lehetnek Füzessy-k, te is felveheted, ez miért nem jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!