Jelenleg mit tehetek ez ügyben?
Most 20 éves vagyok de már 6-8 évvel ezelőtt elterveztem, hogy szeretnék nevelőszülő lenni. Ezt a mai napig így gondolom és már lassacskán látom az alagút végét. Tehát már "csak" néhány évem van hátra, hogy végre megvalósíthassam ezt az álmomat.
Van párom már lassan 4 éve, ő már elmúlt 25 és igazából ő sincs ellene a dolognak de előbb sajátot szeretne. Egyébként neki a szülei régen nevelőszülők voltak, ő élt nevelt gyerekekkel. Mi most épp saját babán dolgozunk de továbbra sem szeretnék lemondani a nevelőszülőségről. Nem tudom az okát de nagyon hajt a vágy, hogy ilyen gyerekeken segíthessek és ha csak egy picit is de szebbé tegyem az életüket.
Mivel hátra van még 4, lassan 3 évem, kénytelen vagyok várni. Vagyis hát remélem, hogy csak ennyi mert máshol olvastam már olyat, hogy 25 éves kor felett válhat valaki nevelőszülővé... Szóval ebben az elkövetkezendő 3-4 évben szeretnék valahogy felkészülni. Úgy tudom a nevelőszülővé váláshoz el kell végezni egy tanfolyamot. Tudja valaki, hogy ez mit foglal magába? Gyerekneveléssel, pszichológiával kapcsolatban valaki tudna ajánlani könyvet?
Ha komolyabban akarod csinálni és tényleg jól felnevelni a gyerekeket, szerintem érdemes lenne valamilyen pedagógia szakot elvégezned. Lehet ez óvodaped., tanítóképző, vagy egyetemi tanár is, a lényeg, hogy a pedagógia és a pszichológia alapjaival tisztában legyél. Én óvónőként végeztem és látom mások terhességén meg az enyémen a különbségeket. Mindenki totál para, nem értenek és tudnak semmit a fejlődési rendellenességekről, bepánikolnak egy beteg baba gondolatától. Én meg nagyjából tudom kezelni őket is, van rálátásom a dolgokra, stb. Persze enélkül is lehet szuperanya valaki, de szerintem ez sokat segít. évbe pedig pont belefér a suli. :)
A tanfolyam amúgy asszem örökbefogadásnál van és a szervezetnél irányítanak el oda. :)
A csecsemő és kisgyermekgondozót akarom megcsinálni amúgy. Érettségi után is ezt szerettem volna csak sajnos nem jött össze.
Nagyon sok helyen 24 évet olvastam. A napokban olvastam egy helyen 25 évet, ezért most nem tudom melyik lehet igaz.
Keress egy nevelőszülő hálózatot, és megadnak minden szükséges információt.
Tanfolyam már kell hozzá, de nem vészes. Viszont felesleges ezért egy okj-s tanfolyamot elvégezni, semmivel sem fogsz többet tudni a gyerekekről, mintha csak sima érdeklődő lennél.
Sajnos nem leányálom a nevelőszülőség, de majd meglátod magad is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!