Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Van itt olyan, aki úgy fogadot...

Van itt olyan, aki úgy fogadott örökbe gyereket, hogy saját is lehetett volna? Akár elsőnek/egyetlennek, akár saját gyerek mellé?

Figyelt kérdés
A párom nagyon akar már gyereket, én annyira nem vagyok oda az ötletért. Nagyon ódzkodom a terhességtől. Mindig ha erre gondolok elfog az utálat meg a düh, a félelem. De ha arra gondolok, hogy nevelhetnék egy olyan gyereket, akinek egy rosszabb sors adatott meg, akkor már holnap bevállanám. Azt érzem, egy adoptált gyereket jobban szeretnék, mint a sajátom (és hiába mondja nekem bárki, tudom hogyan érzek, akkor sem akarok terhes lenni, meg szülni) Nem tudom ez miért van...hihetetlen, tudom, de akkor is ez van. Az én meg a párom szüleinek is van már vérszerinti unokája. Biztos, hogy nem szeretnék annyira, mint a sajátokat. Mikor anyukámnak ezt ecseteltem, rámförmedt, hogy ha így döntünk ne is számítsak rá nagyszülői segítségben, mert nem tudná szeretni azt a gyereket. Tényleg ekkora jelentősége van a "vérnek"? Nekem ez akkora marhaságnak tűnik. Hogy lehet valaki annyira képmutató, hogy kampányol, mennyire aranyosak a gyerekek, de egy rossz sorsú kisgyerekkel nem tudna kedves lenni?
2017. júl. 1. 00:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
29%
megertem, engem inkabb lojjenek fejbe mint hogy terhes legyek..Beranya esetleg, az csak "kozelebbi"
2017. júl. 1. 02:44
 2/25 anonim ***** válasza:
39%

Tökéletesen egyetértek. A terhesség és a szülés borzalmas dolgokat művel az emberi testtel, én sem akartam, nem akarok szülni soha. És mivel már elmúltam 40, valószínűleg sikerült is megúsznom.

"Tényleg ekkora jelentősége van a "vérnek"?"

Nem, az emberi ostobaságnak van ekkora jelentősége. Az az igazi pokol: az ostoba emberek az ostoba hiedelmeikkel körülöttünk.

2017. júl. 1. 04:58
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem kiszűrik a pszichológiai vizsgálaton, aki megmentőt akar játszani.

Az emberek azért fogadnak örökbe gyereket, mert gyereket akarnak. Nem azért, hogy megmentsenek valakit, szerintem ez nem normális hozzáállás. Ráadásul kisgyerekről beszélsz, renegetegen várnak egészséges fehér kisgyerekre. Ez számukra nem megmentés, te lennél az egyik a sok közül, aki akarja őket.

Ha valóban segíteni akarsz, fogadj örökbe erősen sérült gyereket vagy tinit. Na ők azok, akik rászorulnak, a többiekért tülekednek.

Vagy menhelyi idősebb kutyát.

Szerintem hasznos lenne elbeszélgetned egy tanácsadóval. A kisgyerek nem fog jobban kedvelni, nem lesz hálásabb, mert a sok pár közül pont neked/nektek kellett.

Szerintem egy csomó téves elképzelésed van az örökbefogadásról. Itt nem a kisgyerek szerencsés, hogy valaki "kimenti", hanem te, hogy gyereket nevelhetsz.

2017. júl. 1. 06:26
 4/25 A kérdező kommentje:
Nem megmentőt akarok játszani. Egyszerűen az egyik esetben van vágy a gyerek után, a másikban nincs. Mert gyereket azt akarok, én a terhességtől nagyon félek, annyira, hogy a gyerektől is elveszi a kedvem. Fogadjak örökbe öreg kutyát? Mert az egy szinten áll, ugye.... Szerintem inkább te nézetsd meg magad...
2017. júl. 1. 06:47
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
Tudom ez rajtad sokat nem segít, de néhány éve még én is így vélekedtem a terhességről, mint te. Sőt gyereket se nagyon tudtam elképzelni, idegesítettek. Aztán történtek dolgok és ez megváltozott vagyis én változtam meg. Már nagyon szerettem volna gyereket és egy idő után a terhesség iránti ellenszenvemet is le tudtam győzni ezzel a vággyal. Az elején nagyon nehéz volt, mentálisan és fizikálisan is nagyon megküzdöttem ezzel az álapottal, de sikerült. Szóval én is megértelek, de sajnos a szüleidet nem.
2017. júl. 1. 06:57
 6/25 anonim ***** válasza:
60%

Azok a parok ahol nem LEHET baba, 2-3 evet vannak varolistan. Ha Te nem AKARSZ, 4-6 evet varhatsz.

Egyebkent valaki irta (azt hiszem a 40+ valaszolo) hogy borzalmas dolgokat muvel a testtel a terhesseg. Hat ez baromsag. Marmint persze akinek nulla akaratereje es ket pofara zabal meg elhagyja magat azzal biztosan de en elso gyerek utan ugyanolyan lapos-kockas hassal rendelkeztem, mint elotte, most a masodiknal meg nehany het mulva szulok es MASFEL kilo jott eddig ram. Szoval csak oda kell figyelni es szules utan edzeni es normalisan etkezni.

2017. júl. 1. 07:27
 7/25 anonim ***** válasza:
83%

"Marmint persze akinek nulla akaratereje es ket pofara zabal meg elhagyja magat azzal biztosan de en elso gyerek utan ugyanolyan lapos-kockas hassal rendelkeztem, mint elotte, most a masodiknal meg nehany het mulva szulok es MASFEL kilo jott eddig ram. Szoval csak oda kell figyelni es szules utan edzeni es normalisan etkezni."

50 kg-ról indultam, 58-cal mentem szülni, másnap 51 kg voltam. DE: azóta négy műtétem volt. Szétnyílt hasfal, lecsúszott méh, stb. Ezeket nem lehet kivédeni, se előre látni. Nem csak hízás vagy bőrmegnyúlás jelentkezhet utána, hanem ilyenek is.

Persze nem jár mindenki így, de én a pechesek táborát erősítem.

2017. júl. 1. 08:37
 8/25 anonim ***** válasza:
41%
Miért félsz ennyire a terhességtől? Teletömték az agyad rémtörténetekkel? Gyönyörű problémamentes terhességem volt és könnyű szülésem. Semmi maradandó sérülés. Vab rajtam kb 5 plusz kiló azóta..de nehogy már ez gond legyen, majd lemegy. Mindent megér, hogy itt szuszog a 8 hónaposom mellettem. Szerintem számít a vér nagyon is. Szeretek segíteni nehéz sorsú embereknek..de ez nem ugyanaz az érzés. Szerintem is kellene neked egy pszichologus.
2017. júl. 1. 09:41
 9/25 anonim ***** válasza:
74%

Na 7-es pont az ilyenek miatt van annyi no befosva a sajat gyerektol. Igen, igazad van, ilyen is van, sot, auto is eluthet vagy a labad is eltorhet szilankosra nem terhesen is es mindket baleset okozhat maradandot de azert nem ez az atlag.

A vicces hogy aki felti a habtestet a terhessegtol, nagy reszuk pl, bagozik vagy szolizik. A boret megse felti?! Van aki hot sarga fogakkal, rancos borrel es budos cigiszaggal azon aggodik hogy jaj a hasa nem lesz lapos.......de kit erdekel a hasa amikor meterrol buzlik? Ezeken mindig jot nevettem.

2017. júl. 1. 09:58
 10/25 anonim ***** válasza:
27%
Éretlen a gondolkodásod és önző. Azt várod h a család fogadja el azt amit kitaláltál mert te nem vagy hajlandó szülni. A párod mit szól? Az én párom nem tudott volna szeretni más gyereket csak a sajátját és én sem( igen a vér ilyen fontos). Ez egy olyan dolog amiben nem te vagy az egyedüli érintett. Nőlj fel ahhoz h anya legyél. Honnan tudod te h Te magad h fogsz viszonyulni az örökbe fogadott gyerekhez? Amikor hisztizik, amikor kiborulsz, amikor nem alszol éjjel stb... nekem is nehéz pedig a saját gyerekem. Nem is tudom h állnék ezekhez ha tudnám h nem a sajátom.
2017. júl. 1. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!