Holnapra van időpontom a gyámügyre, hogy megtudjam, örökbefogadtak-e. Megmondják azonnal, vagy ez egy hosszabb folyamat része?
Nehezen tudom elképzelni, hogy az örökbefogadó szülők eltitkolnák, hogy örökbe fogadták a gyermeket, pláne ha ez a kérdés felmerül.
Egyébként HA örökbe fogadtak, akkor megismerheted a vér szerinti szüleid, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt ők is akarják. Volt itt nemrég ilyen kérdés: az örökbeadó anyát felkereste volna a vér szerinti gyermeke, de az anya nem akart vele találkozni, mondván, feltépné benne a régi sebeket.
Végül nem tudtam meg ott azonnal, de nagyon kedves volt az ügyintéző, írt egy jegyzőkönyvet, leírta a kérésem és hívni fog, ha kapott választ az anyakönyvemmel kapcsolatban. :)
Az előző válaszolónak nem fejteném ki teljesen, de itt a kérdésem ezzel kapcsolatban: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__orokb..
Beszélgettem az ügyintézővel, aszerint nem látok már rá sok esélyt, hogy örökbe fogadtak volna, de most minden kétséget kizáróan le tudom zárni magamban majd a kérdést. :) Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!