Örökbefogadás: nem néznek rasszistának, ha kikötöm, hogy nem szeretnék roma kisgyereket?

Figyelt kérdés
Tehát ha megmondom, hogy egészséges "fehér" gyermeket szeretnék örökbefogadni, akkor nem kapok megjegyzést amiatt, hogy rasszista lennék?

2017. febr. 2. 21:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

Én például antirasszista vagyok, de nem fogadnék örökbe roma gyermeket, mert nem érzem magam elég felkészültnek ahhoz, hogy a roma identitásának megőrzésében támogassam, hogy segítsem a társadalmi előítéletekkel való megküzdésben, stb. Egy roma kisgyerekről mindenki tudni fogja a környezetében, hogy őt örökbe fogadták, még az idegenek is. Szerintem ez egy kicsit megnehezíti az ő helyzetét és a befogadó családét is. Természetesen egy nem roma gyermeknél is ismerheti a környezet az örökbe fogadás tényét, de azért nem érvényesül olyan markánsan.

Volt roma tanítványom, akinek a szülei magyarok voltak. Az egész iskolában köztudott volt, hogy őt örökbe fogadták, beszédtéma is volt. Szerintem ez nem túl szerencsés helyzet, a gyerek számára sem...

2017. febr. 3. 17:53
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

Csak akkor, ha egy félvér gyereket meg elfogadnál. Mert olyan is lehet.

Ha a saját fajtádból akarsz örökbefogadni, az nem rasszizmus.

2017. febr. 4. 17:47
 13/16 anonim ***** válasza:
27%
Nem tennének semmiféle megjegyzést... elfogadnák a tényt hogy te egy kisgyereket szeretnél örökbefogadni, nem pedig egy koszlidércet.
2017. febr. 4. 18:26
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

Ne azzal törődj hogy ki mit gondol. Ha ennyire rabja vagy mások véleményének, akkor inkább ne is gondolkozz örökbefogadáson. Nem ismerem a körülményeket, de egy ilyen eljárás során az első kérdés amit feltesznek neked, hogy milyen gyerekre gondoltál, milyet szeretnél hazavinni és felnevelni? Képes volnál csak azért hazavinni egy cigányt, mert PC van?

100százalék hogy szóba fog kerülni, hogy milyen hátterű gyereket akarsz, de a helyedben én igenis kikötném, hogy milyet akarok és milyet nem akarok, hiszen nekem kell majd legalább 20 évig együtt élnem vele, etetnem, itatnom, ruháztatnom, taníttatnom. Ez nem rasszizmus kérdése, igenis ki kell jelentened, ha vannak feltételeid.

2017. febr. 5. 16:25
 15/16 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon sok gyerekről nem is tudni, milyen származású. Csak feltételezhető. Látni sem látszik rajta... Kis faluban ugye....lehet felver, negyedver, Isten tudja...

Ezért en nem zártam ki....Megvarom, mig bemutatják nekem. Aztán döntök...

2017. febr. 6. 04:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, dehogy, ezt kikötheted nyugodtan.
2017. febr. 14. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!