Ha nem lehetne saját gyereked, örökbefogadnál, vagy sem?
Az én férjem semmiképpen nem fogadna örökbe. Ő az a beállítottságú, hogy nem tudná más gyerekét nevelni. (ha nekem lett volna egy előző kapcsolatból, most nem lennénk házasok).
Én nem tudnám eldönteni. Vannak okok, amiért igen, és vannak okok, amiért nem.
Szóval összegezve: mi biztos nem fogadnánk örökbe gyereket.
Ebben a kérdésben senkinek nincs "igaza", ez nem eldöntendő kérdés. Máshogy látják a dolgot. És sajnos ez meg fogja keseríteni hosszútávon a kapcsolatot. Ha örökbe fogadnak azért, ha nem, akkor azért.
Ebben a kérdésben nem igazán van kompromisszum. Ha az egyik fél nem akarja a gyereket (legyen az vér szerinti vagy örökbe fogadott) akkor nem szabad azt vállalni. Ennek ellenére rengetegen nem így tesznek, aminek meg is vannak a káros következményei.
Én nyitott vagyok az örökbe fogadásra, a párom viszont csak akkor ha nem lehet saját gyerekünk semmilyen más módon. De igazából nagyon nem nyitott rá, de nagyon vágyik egy gyerekre szóval biztos vagyok benne hogy adott esetben elfogadná és nagyon szeretné a nem vérszerinti gyereket is.
Ennek közös döntésnek kellene mindig lennie, elsősorban a gyerek érdekében, másodsorban a kapcsolat érdekében, de ez egy családban szinte elválaszthatatlan egymástól.
Mindkét felet meg tudom érteni az adott szituban, viszont azt is meg kéne gondolni, hogy érdemes-e együtt folytatni tovább. Akárhogy is döntenének az egyik félnek az nem lenne jó, lehet egy idő után ez annyi konfliktust szülne hogy elmérgesedne a helyzet.
Ha én lennék ilyen szituban nem fogadnék örökbe gyereket, még baba korban sem. Neveltem már hosszabb ideig más gyerekét, és hiába szerettem sajátomként, és mindent megtettem érte, ha valami konfliktus volt megkaptam a "ne szólj bele, nem vagy az anyám!" mondatot. Ha baba kora óta nevelnék egy gyereket, előbb utóbb akkor is kiderülne egy idő után, hogy nem mi vagyunk az igazi szülei, és hogy azután mi történne azt én nem bírnám elviselni lelkileg. De mondom ez egyéni vélemény, teljesen meg tudom érteni azt is aki minden nehézséget vállalva szeretne gyereket.
Ez nem csak a házaspárrol szól, hanem mind a kettőjük családjáról is.
Ha a férjem egyedüli gyerek, vagy a testvéreinek nem lehetne egészséges gyereke, akkor nem vehetném el a családtól az utód lehetőségét, hogy kihaljon a család.
Ha 100% biztos, hogy nem lehet gyerekem, akkor nem örökbefogadnék, hanem nevelőszülő lehetőséget keresnék, de férj nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!