Sokszor hallom azt h csak kisbabát akarnak örökbefogadni. Miért?
Mert egy kisbabával könnyebb a kapcsolatot/kötődést kiépíteni.
Egy 10+os gyereknek már kialakult a személyisége nagyjából, felteszem tele traumákkal az élcseszett élete miatt. Nehezebb lehet...
Egyik legkézenfekvőbb ok:
teljesen úgy nevelheti, mint a sajátját. Nem kell rossz mintákat helyrehozni. A gyerek nem ismert más szülőt...
Mert egy újszülöttet nem ért már pár trauma és családváltás.
Egy 10+ éves akár 3+ lakhelyen is megfordult, már csak ebből is adódhatnak lelki problémák.
Plusz van aki szeretné megtapasztalni a gyereknevelés összes szakaszát.
Mert a dolgokat helyesen megtanulni a legkönnyebb.
Egy már elrontott nevelést, a helytelen beidegződéseket elfelejtetni és újra tanulni a dolgokat helyesen rendkívül küszködős, munkás, és gyötrelmes.
Mentoráltam nagykorú gyereket.
Csak nézett rám, amikor az első nap konklúziójaként ezt mondtam:
- Nem csak tanulnod kell, de felejtened is van mit!
Szia,
Ismerek olyanokat, akiket örökbefogadtak (2-t egyévesen). Az egyiküket (nem ismerik egymást!) fenyegették azzal h visszaviszik, a fiúnak voltak viselkedési gondjai is, de elhangzott az is h 'nem is vagy az anyám'. Szóval nem biztos, h harmónia lesz..
Olyanokat is ismertem, akik intézetben nőttek fel. Tanulni nem akartak, a drogoztak, elzüllöttek.
Am én se fogadnék csecsemőt örökbe, csak 7+ évest. Mondjuk nem akarok örökbefogadni, de ha megtenném, 7 évestől felfelé. Pont azért, mert nem akarnám a 0-6 éveket átélni xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!