Hogy működik az örökbeadás?

Figyelt kérdés

Ne ítélkezzetek kérlek.. így is elég bajunk van a férjemmel :(

Nem magunk miatt, hanem a gyerekek miatt gondolkozunk ezen.

Érdeklődnék hogy hogy működik ez az egész....

Előre is köszönöm a válaszokat

2015. dec. 30. 12:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretnék indiszkrét lenni, de amíg a konkrét problémát nem tudjuk, ennél többet mondani sem tudunk... Nyilván nem feltétlen ugyanahoz kell fordulni a mélyszegénység miatt, mint pl. a családon belüli erőszaknál! Ez most elég szélsőséges példa, de így van!
2015. dec. 30. 13:06
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
akkor válaszolok a kérdésedre is, a helyi tegyeszhez is el kell menni, meg a gyámügyre is ahol a lemondónyilatkozatot megteszed... van nyílt és titkos örökbe fogadás, nyíltnál megismerheted az örökbe fogadó szülőket, titkosnál nem fogod tudni kihez kerülnek, mind a kettőt lehet intézni a tegyesznél, nyílt örökbe adásnál beszélgetni kell egy pszichológussal csak azután mondhatsz le róluk (újszülöttnél legalábbis így van, 2 éveseknél nem tudom, de úgyis elmondják) szóval ez a két hely ahova mehetsz hogy segítsenek neked elintézni, de akkor is nagyon gondold még ezt át...
2015. dec. 30. 13:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Este leírom bővebben a dolgokat, csak most a gyerkőcöktől nem nagyon tudok itt ülni.

Viszont nagyon nagyon hálás vagyok az eddigi üzenetekért és hogy érdekli önöket a háttér ... tényleg... nagyon köszönöm, nem tudom mikor beszélgettem ennyit, persze nem pont erről a dologról szerettem volna :(

Ha bemegyek a tegyeszhez akkor már el is viszik a gyerekeket? :o vagy ez hogy van?

istenem de szégyellek ilyenekről beszélni...

2015. dec. 30. 13:17
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy veszik! :) Mindenhol azt tartják szemelőtt, hogy a gyereknek a legjobb legyen és ha kivitelezhető ez a családjánál legyen! Ha fél a tegyeztől (bár alaptalannak tartom, mi örökbefogadásra várakozunk és nagyon sokat voltunk a tegyesznél, csak jót tudok róluk mondani), akkor tényleg első körben családsegítőhöz menjen! Azt viszont tegye rendbe magában, hogy Ön most is a gyerekei jövőjére gondol és amitt merült fel az örökbeadás, hogy jobb jövőt biztosíthasson nekik, ami szerintem a legnagyobb önzetlenség a világon, hiszen közben a szíve szakad meg! De ez a "könnyebb" út! Én remélem, hogy a problémák orvosolhatóak, ha más nem szakemberek bevonásával és Ön nevelheti fel a gyerekeit!
2015. dec. 30. 13:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nagyon át kell rágnod. Lehet, a védőnő, vagy családsegítő stb.tudnának segíteni. Mielőtt meglépitek, minden más lehetőséget kutassatok fel.
2015. dec. 30. 13:57
 16/20 anonim ***** válasza:
76%
Nem ítélkezek és nem tudom h működik az örökbeadás de ha igazán szereted őket ne mondj le róluk. Nekik ti vagytok a minden. Én is édesanya vagyok de történhetne bármi sose adnám oda senkinek. Kérjetek segítséget nagyszülőktől v bárkitől. De ne vegyétek el tőlük az egyetlen biztos pontot a szüleiket. Mindenre van megoldás.
2015. dec. 30. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:
.
2015. dec. 30. 16:13
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én barátnőm évek óta hivatásos nevelőszülő. A férjével a saját négy gyerekük mellett csecsemőkről gondoskodnak, mert már nem gyerekotthonokban, hanem családoknál töltik az örökbeadásig tartó időt. Ugyan én nem tudom a jogi hátterét, de biztos lehet kérni az ilyen nevelőszülői elhelyezést átmenetileg is anélkül, hogy lemondanátok a gyerekekről. Fél év, egy év, közben rendszeresen látogatjátok és megpróbáljátok rendbe tenni a problémákat. Szerintem ne hozz végleges döntést, ha nincs más megoldás csak ilyen átmeneti segítséget keress!
2015. dec. 30. 18:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Jól leírtad!
2016. jan. 6. 19:59
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek aki bármilyen formában (telefon, üzenet) mellettem állt, és így ismeretlenül is segíteni szeretett volna :) Jó érzéssel tölt el hogy még ha nem is közvetlen környezetemben de a világon élnek ilyen kedves emberek :)

Megoldódott a dolog, a gyerkőcök velem vannak és lesznek is örökre :)

Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek

2016. jan. 11. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!