Beleegyeznétek az örökbefogadásba? Ha igen akkor csecsemőt vagy egy 1-2 éves gyereket fogadnátok örökbe?
Csak ha teljes szívvel tudnád örökbe fogadni. Amíg ezt nem tisztázod le magadban, addig biztosan nem.
Ha nemleges döntésre jutsz az sem baj, van, aki nem tudná úgy elfogadni más gyerekét, mint a vér szerintit. Ezt beismerni hatalmas erő és felelősség kell, de inkább ez, mint hogy később úgy nézzen "szerencsétlen" gyerekre a nevelőszülő. Nyilván a gyerek részéről is előfordulhat, hogy a gondoskodás ellenére úgy érzi, hogy ő értéktelen, hiszen a vér szerinti szülei eldobták út, haragszik az egész világra, beleértve a lelküket kitevő nevelőszülőket is. Ezért is javasolt gyerekkorban rendszeresen pszichológushoz járniuk.
A magam részéről, ha nem lenne más választásom, és nagyon szeretnék gyereket, akkor szerintem örökbe fogadnék, de inkább kisebbet, mert akkor még talán könnyebben és stabilabban alakul ki az "anya-gyerek" kapcsolat.
Én a rendszerben dolgozom.
Mindenképpen nem ajánlom, hogy csecsemőt fogadjatok örökbe. Sok örökbefogadni kívánó szülő első számú kritériuma ez, hogy újszülött, csecsemő legyen, egyenesen a kórházból.
No ezzel ott a probléma, hogy amikor megszületik általában nem látszik rajta probléma, ha van is, nem igazán írják rá a zárójelentésre, max utalnak rá. Sajnos több esetben találkoztam azzal( szerencsére nevelőszülőhöz került a baba), hogy teltek a hetek, és jöttek elő a problémák. Egészségügyi, idegrendszeri. Elvonási tünete van mai napig a kisbabának, idegrendszerileg sérült, ami most, 3-4 hónap elteltével kezd egyre nyilvánvalóbbá válni.
Szóval ha örökbefogadáson gondolkozol, 1,5-év fölött mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!