Ti nem érzékenyültök el az "örökbefogadás" szón?
Figyelt kérdés
valahogy oly sok minden van benne. Viszonzás nélkül, örökbefogadunk valamit, kisállatot, embert... nem csak "kis" embert, hanem nagyot is, ha valakit a párunknak választunk. Benne van, hogy a mi, vagy az ő élete végéig vele akarunk lenni. Belőletek mit vált ki ez a szó?2015. júl. 17. 11:50
1/6 anonim válasza:
"ha valakit a párunknak választunk" nem, a párodat nem fogadod örökbe, vele megházasodsz...
"élete végéig vele akarunk lenni" ez sem igaz, tudja mindenki (legalábbis az éppeszűek), hogy a gyereket el kell engedni, nem örökre vele leszünk, hanem felneveljük és örülünk ha felnőttkora küszöbén önálló életet kezd élni
szerintem kicsit infantilis vagy :D
2/6 anonim válasza:
Nem éreztem még ilyet soha. Tesómék fogadtak örökbe gyereket, nekem benne van a szóban az ezzel járó várakozás meg problémázás is. Meg hát nyilván az ő kislányuk jut róla eszembe.
3/6 anonim válasza:
Hűha, hát ez még eszembe nem jutott, hogy a férjemet örökbe fogadtam, meg ő is engem???
4/6 anonim válasza:
Mivel orokbefogadott vagyok, semmifele patosz nincs nekem ebben a szoban.
5/6 anonim válasza:
Könnyes szemmel gondolok két örökbefogadott gyermekemre... akik az életem!
6/6 anonim válasza:
Nem érzékenyülök el.
Semmit sem vált ki belőlem a szó.
Nem is értem, hogyan lehet egy szótól elérzékenyülni... Eleve: minden nyelvben elérzékenyülsz ettől a szótól, tehát akkor is, ha pl. az adoption-t hallod?
Nekem ez fura...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!