Hol találhatnék nehezebb sorsú gyermeket aki mentorálhatok?

Figyelt kérdés

20 éves egyetemista lány vagyok. Mostanában rengeteg önfejlesztő könyvet olvasok és úgy érzem átadhatnám a tapasztalataimat fiatalabb nehezebb sorsú embereknek.

Alapvetően túlteng bennem a segítőkészség, szívesen foglalkoznék gyerekekkel, jó nevelést kaptam, élettel-teli energiabomba vagyok aki általánosan pozitív hatással bír a körülötte levőkre.

Szóval arra gondoltam hogy szívesen szárnyaim alá vennék egy gyereket, akinek segíthetek a tanulásban, átadhatom neki a tapasztalataim, elvihetném játszani, akár ételt is vennék neki vagy ruhát. Mire iskolába kerül akár a tankönyveihez is hozzájárulnék, kicsit levenném a terhet a család válláról. Pozitív érzéssel töltene el, ha valakinek a példaképe lehetnék, hiszen így tudnám én is a legjobbat kihozni magamból, hogy megfeleljek a rólam alkotott képnek.

Ismertem esetleg olyan nehezebb sorsú családot, egyedülálló szülőt akinek jólesne a segítségem? Jóravaló emberekre gondolok akik nem csak rám akarják sózni a gyereket, hanem tényleg a kicsi szempontjait tartják szem előtt. Ha már egy embernek tudnék segíteni is kicsit jobbá tenném a világot úgy érzem. Előre is köszönöm a segítséget!

20/L

2015. ápr. 29. 18:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Önkéntesként szerintem szívesen elfogadnak segítséget a gyermekotthonok. De ez így túl direkt, neked sem és a gyereknek sem biztos, hogy ez az érdeke. Egyébként nagyon szép gondolat, biztosan meg fogod találni a módját, hogy segíthess. A szüleid büszkék lehetnek Rád. :)
2015. máj. 5. 19:33
 12/15 A kérdező kommentje:
A 8. kerületi Napsugár óvodára gondoltam, oda ha jól tudom nagyon nehéz sorsú gyermekek járnak. Szerintem elmegyek turiba venni pár gyerekholmit és beviszem. Vagy sütök valami finomságot
2015. máj. 5. 19:43
 13/15 kérdésemésválaszom válasza:
Menj el egy árvaházba, vagy egy olyan helyre, ahol szellemileg beteg gyerekekkel foglalkoznak, és esetleg ajánld fel az önkéntes munkádat.
2015. máj. 15. 16:55
 14/15 A kérdező kommentje:
Két szak mellett dolgozom is így állandó munkára nem nagyon lenne időm maximum délután-este, de szívesen adományoznék
2015. máj. 15. 18:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűbe ha facebookön meghirdeted hogy X napokon szivesen segítenél egy egyedülálló anyukának, ingyen.
2015. jún. 4. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!