Ha úgy döntenél hogy örökbeadod a babádat?
Én a nyíltat választanám, ott van beleszólása, döntési lehetősége a szülőanyának. A zárt örökbefogadásnál pedig mások döntenek arról, hogy hová kerül a baba.
Sok esetben a nyílt örökbeadásnál sincs túl sok ismerkedésre idő a szülőanya és az örökbefogadó szülők között, de mégis egy szimpátia, egy benyomás.... biztosan sokat jelent mindkét félnek.
Mi örökbefogadásra várunk. Ha van kedved, írj!
Nyílt
Az örökbe adónak is könnyebb mert látja hova kerül a kicsi, meg a gyerek is könnyebben megtalálja az örökbe adót ha kérdése kérése kimondani valója lenne, ezt a lehetőséget nem venném el tőle.
Örökbefogadóként gondolom a zárt egyszerűbb hiszen ott könnyebb lehet az a rész hogy tényleg az ő gyereke, nem kell elképzelnie sem az anyát teljesen lezártak a szálak.
Aki azt írta, hogy a zártat választotta, de a nyíltat kellett volna, az miért gondolja így? Vagy miert szívatás a gyereknek a zárt? (5-ös és 7-es válaszoló).
Tényleg érdekel, hogy mi az oka, hogy igy gondoljátok?
az 5-ös szerintem azért írta, mert nem sok mindent tudhat a szülőanyukájáról, nehezebb megkeresni, és ilyen esetben igazából nem tudja az örökbe fogadott gyermek, hogy valójában mi is volt az oka annak, hogy őt örökbe adták...
7-es válaszoló ha jól értem, ő adta örökbe a babáját zárt örökbe adással, és így fogalma sincs hol, kiknél lehet a gyermeke, ha a nyíltat választotta volna akkor nyugodtabb lenne, hisz ő választott volna neki családot, nem a gyámügy-tegyesz
Csak azért kérdeztem, mert bár nem vagyok érintett az ügyben, kiváncsi voltam ki, hogy gondolkodott.
Arra gondolok, hogy ha engem örökbe adtak volna, akkor hálás lennék a a nevelő szüleimnek, hogy szeretetben felneveltek, számomra ők lennének az "édes" szülők... Nem bantanám meg őket egy soha nem látott "anya" felkutatásával, akinek nem kellettem...
De nem biztos, hogy igazam van....
A másik oldal....., nem adnám örökbe a gyerekemet..., ő az enyém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!