Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbe adásnál ugye biztosan...

Örökbe adásnál ugye biztosan jó kezekbe fog kerülni a pici?

Figyelt kérdés
Leginkább örökbe adók, örökbefogadók, örökbe fogadottak és a témában jártasak válasza érdekelne. A laikusok véleménye ugyanis eléggé eltérő, és tényleg témában tapasztaltak megerősítését (illetve cáfolását) olvasnám.
2015. febr. 14. 11:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
mármint az örökbe fogadó házaspárral... nem? én csak örökbe fogadóként tudok válaszolni, mi úgy csináltuk, hogy először csak én (feleség) találkoztam négyszemközt az örökbe adó anyával, beültünk egy kávéházba, ittunk egy üdítőt és vagy 1 órát beszélgettünk :) első pár perc kicsit fura volt, mindkettőnknek... ő attól félt, hogy én lenézem őt, azért mert örökbe adja a babáját, holott egy másodpercig sem volt ilyen gondolatom, nekem is fura volt, hisz bármennyire is szerettük volna a babát, tudtam, hogy nem beszélhetem rá semmire, nem is akartam! végig feltételes módban beszélgettünk :) de igazából egy negyed óra után már mind a ketten feloldódtunk és mint két most ismerkedő ember beszélgettünk :) akkor még csak az 5. hónapban volt, így onnantól kezdve együtt jártunk vizsgálatokra, ultrahangra, laborba, a férjemet egy ultrahangnál ismerte meg :) csak szép emlékeim vannak a vele való találkozásokról... ő úgy döntött, hogy nem szeretne semmit tudni a fiúnkról, így miután hazavittük a gyámügyről, elbúcsúztunk egymástól és nem tartjuk a kapcsolatot, bár van még egy kis ideig egy közös pont az életünkben (fiúnkon kívül) így azóta már összefutottam vele, de csak mosolyogva köszönünk egymásnak és ennyi, nem beszélgetünk, mert nem akarjuk, hogy abban a környezetben kiderüljön, hogy az ő babája nálunk van :)
2015. febr. 16. 23:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Azért szülőket írtam mert kicsit furcsa elhelyezni a dolgokat. Az örökbe fogadók nevelik fel így joggal hívhatók szülőnek, még ha nem is anyuka szülte meg, illetve egyszer már javítottak ezzel kapcsolatban mondván "nem szülő aki örökbe ad"..
2015. febr. 18. 19:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Elnézést megkavarodtam, mert nem olvastam a válaszomat, és nem láttam kit is írtam szülőnek kit nem, itt leginkább örökbe fogadók írnak hozzá, ezért az ők nyilván az örökbe adókkal való találkozást írhatják le.
2015. febr. 18. 19:57
 14/14 forcabarcaa válasza:

Nem biztos. Ha Magyarországon fogadnak örökbe valakit nagyobb esély van arra hogy szerető családba kerül és jó körülmények között fog felnőni. Sok esetben viszont nem így van. Annyit is elárulnék, hogy az örökbefogadott gyerekek nagy része tizenéves korában felkeresi az igazi szüleit.

Ha külföldön fogadják örökbe az a nagyobb baj. Onanntól kezdve hogy kivitték megszakad minden magyar kapcsolat, nem tudják ellenőrizni a gyermekvédelmisek, hogy hogyan nevelkedik a gyerek a továbiakban. BÁRMIT csinálhatnak vele onnantól kezdve külföldön. Persze a kivétel midnig erősíti a szabályt.

2015. márc. 5. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!