Mikortól /hány hetes kortól/ lehet biztosan tudni, hogy hasfájós a baba?
9 napos a kislányom. Vannak napszakok, amikor nyűgösebb, szoptatás után nem sokkal síróssá válik, picit tekereg is.
Anyatejes.
Ötletek?
életkortol fuggetlen ismertem olyan babat akinek 6 honaposan jott ki.
ha tekereg, nehezen pukizik, vallon nyugodt de lerakasnal sir, es mindez jellemzoen 18.00-24.00 kozt jon ra, az jo esellyel hasfajos.
masszirozd; tornaztasd. jol uritse ki a melled mert a cukros vizes elso tejtol faj leginkabb a pocakja, szivja ki a hatsotejet. ne ciciztesd allandoan, olaj a tuzre. minden etetes utan legalabb 2 bofi legyen, eroltesd akkor is ha raalszik, fel kell kelteni. (csipkedd gyengeden a hatat a gerinc menten ezzel elosegitheted a bofit). probald hason altatni.
a gyogyszerekrol nem tudok nyilatkozni, homeopatiat probaltam az semmit nem ert.
egyel minel kevesebb puffaszto dolgot, tejtermeket keruld, es ha szedsz vmit szoptatasra azzal is vigyazz, en mothermilk kapszulat ettem es attol jobban fajt neki. ha szerencsed van 3-4 het alatt kinovi.
utolsó ebben nem értek egyet, a lányomnál sokáig nem tudtuk mi a baj mert nappal elterelte a figyelmét, nem sírt, estére kezdett kínlódni, de mivel első baba, nekünk nem volt egyértelmű miért is sír tulajdonképpen.
Tekergett, pukizgatott, ebből sejtettük hogy a hasa...de azért nem állítanám, hogy egész nap kell hogy sírjon fej vörösödésig különben nem a hasa fáj...
most 6 hónapos a lányom, a hozzátáplálástól megint vannak emésztési gondjai esténként, de egyáltalán nem vörös a feje, és nem sír órákig, csak látom rajta hogy nyugtalan és dobálja magát..szóval azért ennyire nem fekete vagy fehér a dolog.
azt írtam igazán hasfájós babánál. az megint más,hogy vannak fokozatok ebben is, mint bármi másban. nekünk nagyon az volt, és az első 4hónapban bizony egész nap.
4-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!