Hasfajos baba. Hogy tudom enyhiteni?
Evés előtt sír az nem hasfájás, na meg az sem ha közvetlen kaja után. Ha tud a gyógyszertól rendesen pukizni, büfizni akkor nem inkább más baja van? Enyhűlnie kell ha tudja csinálni. Nem inkább éhes? Elég neki a tej?
Felhúzza a lábát úgy sír?
Lányomnak nagyon sokáig fájt a hasa, és egyrészt nagyon sajnáltam, másrészt nagyon kimerültem a napi akár 12-14 óra sírástól.
Én nagyjából mindent kipróbáltam, de igazán semmi sem segített, csak az idő múlása.
Az Infacol néha bejött, illetve mikor kb. 2 hónapos lett a babám, akkor az enyhe kamillatea is bevált kicsit.
De csak annyit tudok mondani, hogy kitartás és türelem!
nekem sem használt semmi, esetleg azzal vigasztalhatlak, hogy kb. 3 hetesen kezdődött de 8 hetes korára elmúlt.
addig is napról napra jobb volt, az első pár hétben semmit nem aludtuk.
mi nem használtunk espumisan meg ilyeneket, a maszírozás, torna, melegítő párna nem segített.
Nem szedsz esetleg valami szoptató vitamint vagy ilyesmit? Én megfigyeltem hogy a szopi tabitól jobban fájt a hasa (édes köményes és olvastam hogy azt nem minden baba bírja).
Ha szedsz ilyesmit, próbálj ki pár napot nélküle. Tejtermékeket kerüld, és a puffasztó dolgokat bár ezen gondolom túl vagy.
Cicizés közben is büfiztesd, megfogja szokni hogy lassabban eszik, ha megszakítod az étkezéseket. És ne három óránként etesd, hanem 1,5-2 óránként, mert ilyenkor jobb ha többször eszik keveset, akár csak 40 mleket egyszerre, de többször.
Három óránkénti evéssel mi volt a baj?
Ha lefejed a tejcsit és cumisüvegből adod neki, akkor sem jobb?
Mennyit eszik egyszerre?
őszintén szólva az én babám lassan 6 kg, de napi 500 ml-nél nem eszik többet...ez arra utal, hogy elég vizes a tejed. egy mellből szopik vagy kettőből? fontos, hogy csak az egyikből egyen, ha mindkettőből itatod, túl sok cukros vizes tejhez jut, ami elsődleges okozója a hasfájásnak. Csak akkor rakd át a másikra, ha nagyon nem elég neki amit evett.
Illetve én fontolóra venném a két óránkénti etetést, ez a mennyiség nagyon sok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!