Hol kell kezdeni? Mennyi idő a procedura?

Figyelt kérdés

Gyámhivatalban, vagy a TGYES-nél kell kezdeni?

Adnak ott részletesebb felvilágosítást? Ha elmegyünk rögtön be lehet adni a kérelmet?

Hány szabad nap kell a tanfolyam, ügyintézés stb-re?

Elolvastam a feltételeket, de egy kicsit zavaros nekem a folyamat

2014. okt. 18. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Vedd fel velük a kapcsolatot!

2014. okt. 18. 20:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
TEGYESZ-nél kell kezdeni... nekünk be se kellett menni, csak a kérvényt megírni és utána küldték sorban mindenre az időpontokat... de van ahol adnak először időpontot egy elbeszélgetésre, szóval ez város függő... telefonálj nekik és érdeklődd meg nálatok hogy megy :) ha bemész elbeszélgetésre a kérvény előtt, természetesen minden kérdésedre válaszolni fognak... a tanfolyam 2 teljes hétvégén volt, tehát nem kellett szabadnap, hacsak nem dolgoztok hétvégén is.. (szóval 4 nap, ha máshol hét közben lenne ) ügyintézésre nem kell szabadnap... max pszichológushoz mikor mentek, mert arra adnak előre időpontot és kész (bár lehet hogy lehet változtatni meló miatt ezt nem tudom) környezettanulmányra előre megbeszélitek mikor jó nektek, szóval oda tuti nem kell szabi. melyik része zavaros neked a dolognak? szívesen válaszolok bármire... (egy örökbe fogadó anyuka)
2014. okt. 18. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
a fő kérdésedre nem válaszoltam még :) nekünk fél évig tartott míg a kezünkben lett a határozat, hogy örökbe fogadó szülők lettünk... és innét kezdődik a várakozás... de nem kell megijedni ettől a fél évtől, nem kell állandóan menni jobbra-balra... komolyan az ember észre sem veszi úgy eltelik az idő... hol erre vársz, hol arra, hol tanfolyamra mész.. szóval gyorsan eltelik, mégsem sűrű a program :)
2014. okt. 18. 20:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi.

Igazából már elég régóta gondolkodunk rajta és most éppen azon gondoltam, hogy mikor kezdjünk neki. (mindketten elég sokat dolgozunk, ill. elég sok kötött kötelező egyéb elfoglaltságunk van).

2014. okt. 19. 11:24
 5/6 anonim ***** válasza:
minél hamarabb.. hisz miután megvan a papírotok, utána jön csak a várakozás, ami 2-3 évtől akár 5-6 évig is eltarthat, attól függ merre éltek és még sok más mindentől is :) tényleg csak pár nap amit úgymond rá kell szánni a procedúrákra... 1 elbeszélgetés, 1 pszichológus, 1 környezettanulmány, tanfolyam, és a végén még egyszer be kell menni majd a gyámügyre... de szerintem simán lehet a tanfolyam kivételével időpontokat egyeztetni a munkátok miatt... szóval attól ne féljetek, hogy sok időt vesz igénybe :)
2014. okt. 19. 17:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Hogyan sikerült kitöltenek az adatlapot.

Úgy értem minél többet beszélünk róla a férjemmel annál kevésbé tudjuk. Pl életkor: örülnénk kisbabának, de az is jó lenne ha kicsit nagyobb lenne, de ha beírsz 1,5 évet, akkor kiesik az 1,7 éves, vagy ha beírsz 3-at akkor a 3,5?

Azt olvastam, hogy a tanfolyam végén kapsz valamilyen értékelést, hogy milyen gyereknek lennél jó szülő. De akkor számít, hogy mit jelölsz be a jelentkezésnél?

2014. okt. 19. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!