Adott már valaki közületek babát örökbe?
Figyelt kérdés
(Nem szándékozom ezt tenni, a másik oldalról vagyok, tehát mint fogadott gyerek)2014. jún. 1. 21:05
1/7 anonim válasza:
igaz mi csak örökbe fogadtunk, de nyílt örökbe fogadás volt, így ismerem a szülőanyukát... nem írtad mi érdekelne ezzel kapcsolatban, lehet én is tudok neked válaszolni, mert hónapokig tartottuk a kapcsolatot a szülés előtt... :)
2/7 A kérdező kommentje:
Csak érdekelt, hogy ma hogyan zajlik. Anno az én időmben nem létezett csak a titkos örökbefogadás.
2014. jún. 2. 10:38
3/7 anonim válasza:
hát az örökbe fogadó szülőknek írniuk kell egy kérvényt a TEGYESZ-hez, hogy szeretnének örökbe fogadni... utána behívják őket egy elbeszélgetésre, pszichológushoz kell elmenniük, kimennek környezettanulmányra hozzájuk és el kell végezni egy tanfolyamot... utána még a gyámügyre kell bemenni, ahol véglegesítik az iratot, hogy örökbe fogadó szülőkké váltak... innentől jön a várakozás a gyermekre :) 2-3 év általában... ha újszülöttet kapnak, akkor már a kórházban látogathatják, ismerkedhetnek vele, és egyből ők is viszik haza a babát, ebben az esetben (tehát újszülöttnél) a szülő anyukának van 6 hete meggondolnia magát... csak 6 hét után véglegesítik az örökbe fogadást... ha nagyobbacska gyermeket fogad valaki örökbe, akkor 2 hét szokott lenni általában az ismerkedés, intézetben, vagy nevelőszülőknél, először 1-1- óra és ez az idő minden nap több, míg végül hazaviszik... :) ha konkrét dolgot szeretnél megtudni kérdezz bátran, nem tudom mi érdekelne még :)
4/7 anonim válasza:
Nem adtam és nem is fogok. Ha kihordom, akkor már meg is tartom, nem adom oda egy idegennek. Ha pedig erre nincs mód, akkor inkább abortusz.
5/7 anonim válasza:
Ne lásd ennyire feketén és fehéren. Ha jól értem örökbe fogadott vagy. Mi a férjemmel már évek óta várjuk a csodát, de úgy tűnik nem akar megérkezni, úgyhogy ha más lehetőség nem adódik mi is örökbe fogadunk egy babócát. A másik oldalt úgy ismerem, hogy volt a környezetemben korábban aki adott örökbe babát, mert nem tudta felvállalni. Nagy kín volt neki, hiszen 9 hónapig csak őbenne fejlődött és csak az ő kisbabája volt, de tisztelem, hogy nem abortuszozott, mert így egy másik családot aki szeretni szeretett volna egy kisbabát ő ajándékozott meg egy egész életre szóló ajándékkal a maga örömével és keserűségével együtt, hiszen nem minden nap tökéletes, és egymást szerető emberek között is lehet konfliktus néha. Ennyire rossz sorod van fogadottként?
6/7 anonim válasza:
"Ha kihordom, akkor már meg is tartom, nem adom oda egy idegennek." - És inkább elveteted? Te jó ég.
Ha terhes valaki, és nem tudja vállalni, az örökbeadás a körülményekhez képest a legjobb döntés.
7/7 anonim válasza:
Szerintem az a legnagyoobb bűn, ha valaki ezt teszi. Ha téged örökbe adtak, akkor nem irigyellek. Az árvaházba így került a legtöbben. Nekik a legnehezzebb, tudva, hogy a szülők lemondtak róla, nem kellett nekik. Teljes szívemmel meg tudom érteni őket. Ez valahogy természetes nálam, pedig nem tapasztaltam a helyzetet.
Lehet épp ezért tévesztettem pályát! :) Programozó vagyok, és másodálláskánt egy árvaházban foglalkozok a kölykökkel. Az utóbbit ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!