Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Hogy lehet, hogy a szülészeten...

Hogy lehet, hogy a szülészeten dolgozók megismerkedve a szülőanyákkal fondorlatos utakon beelőzik a sok éve várakozót az örökbefogadók között?

Figyelt kérdés
2014. máj. 25. 07:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
nem várnak a hivatalos szervek 6 hetet, hogy rendezzék a baba sorsát, hanem rögtön szólnak a kórházból a gyámügynek, ők a Tegyesz-szel közösen megnézik ki a következő a várólistán aki épp újszülött babát szeretne és telefonálnak is nekik, hogy mehetnek a kórházba megnézni... innentől az örökbe fogadó szülők látogathatják csak meg, a gyámügy kiad agy hivatalos papírt, gyámként kirendeli mellé az örökbe fogadó szülő egyikét és már vihetik is haza... viszont itt jön a 6 hét... a szülőanyuka 6 hétig meggondolhatja magát, jelentkezhet a gyámügyön, hogy mégis szeretné megtartani... ha ez megtörténik, akkor az örökbe fogadó szülőktől visszaveszik és visszaadják a szülőanyukának.. ha nem jelentkezik, akkor ezzel végleg lemondott a babáról és az örökbe fogadás lezárul és onnantól kezdve a szülő anyukának semmilyen joga nincs a későbbiekben... ez nálunk örökbe fogadóknál benne van a pakliban, hogy hazahozzuk, szeretgetjük nevelgetjük hetekig és egyszer csak vissza kell adnunk... (mi pont ma megyünk be a gyámügyre aláírni a végleges határozatot, nálunk most telt le a 6 hét :) ) itt nincs olyan, hogy bárki beelőz bárkit... (nekem a TEGYESZ-nél is volt ismerősöm, még a legelején megmondta amikor beadtuk a kérvényt, hogy a listába ő se tud beleszólni, pedig ő se csak takarítónő :) ) tehát itt nincs ilyen... (legalábbis a mi megyénkben :D) persze nem azt mondom, hogy egy-egy nagyon magad beosztású valaki nem tud előrébb jutni, de szerintem ő is csak akkor ha esetleg a TEGYESZ alapítványát megtámogatja... de én ilyenről még nem hallottam... alapítványoknál el tudom képzelni, hogy aki többet ad, azt hamarabb sorra veszik.. erről nem tudok semmit mondani, mert mi nem foglalkoztunk eggyel sem... mi csak a TEGYESZ-hez adtuk be a kérvényünket...
2014. máj. 26. 07:50
 12/12 anonim ***** válasza:

7-esnél a pont. Már csakolyan szervezeten keresztű lehet március 15-től babát örökbe fogadni, akinek van működési engedélye.

Szóval ha az örökbefogadó pár viszi az örökbe fogadni kívánt babát a gyámügyhöz és nem tud mellé adni egy örökbe fogadással foglalkozó szervezet működési engedélyét, akkor nem kapják meg a babát.

Ezzel a törvénnyel akarták kiküszöbölni azt, amit írtál.

2014. máj. 26. 11:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!