Odaadnám a magzatot másnak. Lehetséges?

Figyelt kérdés

Terhes lettem. Nem szeretnék kitérni a részletekre. Védekeztünk, nem jött össze, legyen elég ennyi :S

Elég fiatal vagyok még egy gyerekhez, legalábbis annak érzem magam. (mielőtt fennakadnátok a témán, már elmúltam 18).

Tehát a gyereket nem szeretném megtartani, így először az abortuszra gondoltam, de nem tartom igazságosnak, hogy egy életet kioltsanak a elővigyázatlanságunk/szerencsétlenségünk miatt. A következő gondolatom az lett, hogy a magzatot odaadnám egy olyan hölgynek, akinek nincs lehetősége teherbe esni, erről viszont nem tudok sokat, sőt semmit. Lehet egyáltalán ilyet? És ha igen, hol engedélyezett, és mik lehetnek a következmények az én részemről?

2014. máj. 12. 15:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
37%
huu te nem csak fiatal vagy egy gyerekhez hanem sötét is vállald az abortuszt
2014. máj. 12. 20:21
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

2 lehetőséged van

abortusz, azt hiszem a 12. hétig lehet

szülés, az meg mikor beindul ez pl 38 hét

Nincs olyan, hogy benned van egy fejlődő pl 15 hetes baba és átteszik valaki másba vagy kiveszik belőled és gépekkel fejlesztik. Ilyen nem létezik sehol a világban.

Döntened kell, mert nemsoká látszani fog a hasad (nem tudom hányadik hétben vagy mondjuk) és edzeni sem fogsz tudni, nemhogy versenyezni.

2014. máj. 12. 20:53
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
ja kihagytam hogy szülés után tudod odaadni valaki örökbefogadónak.
2014. máj. 12. 21:00
 14/27 anonim ***** válasza:
70%

Kérlek ne válaszd az abortuszt. Ha megfogant a baba, akkor jönni akar, téged választott anyukájának, ne öld meg. Az gyilkosság.

A sport világába úgy sem fogsz kelleni csak, amíg fiatal vagy. Leszel 30-40 éves és már nem kellesz. De a gyermekednek mindig kelleni fogsz. Hidd el nekem megbánod, ha nem a babádat választod, hanem a sportot. Az egész életedből ez csupán 9 hónap majd még egy pár és aztán visszatérhetnél a sporthoz, ha még mindig úgy szeretnéd. Imádkozni fogok, hogy jól dönts és életben maradhasson a drága kis csöppség.

2014. máj. 12. 22:59
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem sem a sport legyen az első. Nem tudom milyen sikereket értél el idáig, pl olimpia, de ha nem értél el akkorákat akkor lehet már úgysem fogsz, a sportolók hamar kiöregednek, de ez is sport függő mondjuk.

Anyaként meg egész életedben lehet sikered.

Ha nem szülöd meg akkor mindig benned lesz, hogy a sportot választottad a gyereked helyett és lehet nem viszed annyira mint megálmodtad.

2014. máj. 13. 06:04
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Magzatot nem tudsz örökbeadni. Csak élő, megszületett csecsemőt.
2014. máj. 13. 11:40
 17/27 anonim ***** válasza:
Hányadik hétben vagy?
2014. máj. 14. 08:05
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kerdes komoly? Sportolo vagy,gondolom tanultalbiologiat,anatomiat,ne mar hogy azt hiszed egy magzatot at lehet ultetni???? Amugy nem egy komoly sportolonak van gyereke es nem oli meg csak mert o sportolo.
2014. máj. 14. 11:15
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

Amiről még nem szóltak:

Az abortusz is könnyen lehet életre szóló sebet hagy a lelkeden. - Pl. ismerek olyat, aki azóta sem a régi, időről időre eszébe jut, mekkora lenne, milyen lenne, most menne oviba, stb... - és ez nem is ritka.

Fizikai veszély még, hogy akár meddővé is válhatsz abortusz kapcsán, és bármilyen "kis" műtét is, van még kismillió veszélye, amit pl itt meg tudsz nézni. : [link]

2014. máj. 16. 22:15
 20/27 anonim válasza:
56%

Édesanyám véletlenül fogant egy futó kapcsolatból, azért él, mert az édesanyja nem volt hajlandó abortálni. Ha az édesanyja eldobta volna, most nem lenne öt egészséges gyermeke. Én szintén nem tervezetten fogantam, de a szüleim vállaltak, holott alig voltak húszévesek és apám még tanult. Számukra az a kérdés, hogy megtartsuk-e vagy sem, örökbe adjuk-e vagy sem, vállaljuk-e vagy sem, az ÉN EGÉSZ ÉLETEMET befolyásolhatta volna. Ami neked csak egy kényelmetlen kérdés, annak kérdése, hogy vállalsz-e egy kényelmetlenebb és felelősségteljesebb élethelyzetet, az egy embernek az ÉLETE!! Gondolj már bele, egy egész emberi sorssal játszol! Lehet, hogy 80-90 évet megélne az a gyerek, akit most a szíved alatt hordasz. 80-90 évnyi életről döntesz!

Jó hogy nem emeltek piedesztálra a kedves válaszadók az "önzetlen ötleted" miatt. Valóban rendkívül nemes gondolat. Mi egy gyerek, hogy "adományként" oda lehessen adni!? És mit gondolsz, hogy érzi magát az a gyerek, aki tudja, hogy az anyjának nem kellett, mert a párévnyi sportkarrier fontosabb volt nála, ezért "eladományozta"? És hogyan magyarázod meg neki, amikor 18 évesen esetleg felkeres majd? (Mert hogy ha jól tudom, mindenkinek joga van tudni, hogy kik a biológiai szülei) Ha eléd áll egy majdnem felnőtt kamasz, akit Te hordtál ki, Te szültél meg (mert hogy ugye magzatot átültetni nem lehet) és megkérdezi, hogy miért nem kellettem neked?

Persze félreértés ne essék, ha nem vagy érett egy gyermek felnevelésére, akkor lehet, hogy jobbat teszel vele ha örökbe adod, talán az, aki évek óta babára vár és nem lehet neki, kellően értékelni tudja majd, amit Te eldobsz. De azért abba is gondolj bele, mi van, ha ez az egyetlen lehetőséged? Ha nem lehet több? Az abortusz csökkenti az újbóli teherbe esés esélyét, meg azt, hogy értelmes, egészséges gyereket tudsz majd kihordani.

Nagyon jól gondold meg! Egy élet fölött döntesz!Ez nem játék!

2014. máj. 20. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!