Hogyan és hol lehet folyamodni a melegek házasságának és/vagy gyermekek örökbefogadásának engedélyezéséért?
Magyarországon hivatalosan csak élettársi viszony létezik.
Gyerekek --> Gyámhivatal.
Bejegyzett élettársi kapcsolat ügyintézése az Anyakönyvi Hivatalokban történik.
"Bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének bejelentése (azonos neműek esetén, lakóhelytől függetlenül):
Magyar állampolgárok esetén mindkét fél részéről az alábbiak szükségesek:
a felek együttes, egyidejű személyes megjelenése
személyazonosságot és állampolgárságot igazoló érvényes okmány (személyi igazolvány vagy útlevél)
lakcímkártya
születési anyakönyvi kivonat
elvált, özvegy fél családi állapotát igazoló záradékolt házassági kivonat"
házasság nincs, csak bejegyzett élettársi kapcsolat, ami viszont tiltja az örökbefogadást, egymás nevének felvételét, és a mesterséges megtermékenyítést
a témához meg annyit, hogy az esetek 70%-ban azt kifogásolják az emberek, hogy milyen inzultusok fogják érni a melegek gyerekeit
tehát, csak 30% bántaná őt kb, akik ettől féltik azt a gyereket, elvileg nem homofóbok, és nem viselkednének másképp a gyerekkel
az a 30%...hát...engem azért csúfoltak mert szemüveges voltam és hat évesen nem tudtam ki Shakira, és a tornadressz alatt ott voltam a bugyim, nem vettem le, hogy ne látszódjon ki a szegélye...
mégis itt vagyok :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!