Szerintetek nem lenne nagy teher?
Igen, bár 5-6 évnél előbb úgysem adnak örökbe.
Másrészt nem barátnak hanem a férjnek kell belegyeznie, mert ha csak barátod van még tovább várhatok a babára.
Az anyaság nemcsak abból áll, hogy lelkesen gyúrsz gyurmakukacot és szépen énekled az altatódalt. Ez csak egy része, ami mögötte van, az a stabilitás és az anyagi rész, hogy a gyereknek az iskolakezdés egy vagyon, ezt pedig meg kell teremteni a szülőnek. 18 évesen nem hiszem, hogy olyan háttér van mögöttetek, hogy hosszabb távra biztonságosan tervezzetek. Kisgyerekes anyaként a munkakeresésnél hátrányban leszel, ha a gyerek beteg akkor neked vagy másnak otthon kell maradnia...
Az se jelent semmit, ha a barátod beleegyezik, hogy ő dolgozik, te legyél otthon... sajnos sok férfi útközben lelép, asszonyka meg ott van a gyerekkel, hogy sose dolgozott, vagy nem veszik vissza, most mi legyen...
25 éves korod előtt semmiképp nem kellene ebbe belemenni (nem is kapsz olyan gyorsan babát)
Veled egyidős vagyok és én is nagyon szeretnék egy kisbabát. Viszont nem mernék csak úgy a semmire szülni, első körben megakarom szerezni a diplomám, találni akarok egy stabil állást.
Örökbefogadásnál alapból háttérbe szorulnátok, mert kétlem, hogy hirtelen előtudnátok teremteni a gyerekvállaláshoz szükséges anyagi hátteret.
Szóval, szerintem tanuljatok tovább, szerezzetek szakmát, vállaljatok munkát és közben indítsátok el az örökbefogadást, az úgy is egy "kis" várakozással jár. De így sem lesztek lemaradva.
A gyerekfelügyelet tényleg jó ötlet, babázhatsz és egy kis költőpénzt is kereshetsz. Én is szoktam kicsikre vigyázni :)
Hála Istennek ez azért nem úgy működik, hogy 18 évesen besétálsz az "árvaházba", és hazaviszel egy babát.
Először is el kell végezni egy tanfolyamot. Utána felmérik, mennyire vagy alkalmas. A minimum a stabil állás, jó lakáskörülmények, sőt a leendő nagyszülőkkel és egyéb rokonokkal is elbeszélgetnek, mert nem adnak ki gyereket olyan környezetbe, ahol várhatóan ellenségesen viszonyulnának hozzá. Hogy a feladatra lelkileg mennyire vagy alkalmas, pszichológus dönti el. Ha minden stimmel, felkerülsz egy évekig tartó várólistára, ráadásul a házaspárok előnyt élveznek az egyedülállókkal szemben (az, hogy jelenleg épp van barátod, egyáltalán nem számít, még az élettársi kapcsolat sem, csak a házasság).
18 évesen kizárt, hogy ezek mind meglegyenek, de ha már minden körülmény adott, ami akár 25 éves korodra is meglehet, akkor érdemes belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!